Stare de ALERTA: Un avion cu 152 de pasageri, urmeaza sa aterizeze fortat. A ramas fara tren de aterizare! Sa ne rugam pentru ei! Peste 100 de ambulante si echipaje astepta.

Un avion de pasageri care a avut o problemă la trenul de rulare a aterizat forţat pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv în jurul orei 16.20. Decizia de ultimă oră a autorităţilor a fost să trimită avioane de vânătoare pentru a escorta aeronava cu probleme.

UPDATE: Avionul de pasageri care are probleme la o anvelopă a trenului de rulare a aterizat în siguranţă, luni după-amiază, pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Aeronava a aterizat în siguranţă la ora 16.25 (16.25, ora României), piloţii utilizând frânarea cu motoarele, pentru a evita presiuni suplimentare asupra trenului de rulare.

Pasagerii şi membrii echipajului au fost evacuaţi din aeronavă.

Autorităţile israeliene vor deschide o investigaţie în acest caz.

STIREA INITIALA:

Avionul, de tip Boeing 737, aparţine companiei Electra Air şi este aşteptat să aterizeze pe Aeroportul Ben Gurion.

Autorităţile germane au semnalat că au găsit fragmente de cauciuc pe pistă imediat după ce aeronava a decolat din Koln. Deocamdată, nu se ştie la ce anvelopă a trenului de rulare este problema.

Înainte de a ateriza forţat la Tel Aviv, aeronava, care are la bord 152 de persoane, urmează să treacă prin apropierea turnului de control, pentru ca specialiştii să observe ce problemă are, relatează cotidianul Times of Israel.

Peste 100 de ambulanţe au fost mobilizate la Aeroportul Ben Gurion înaintea aterizării avionului de pasageri.

Pe Aeroportul Ben Gurion a fost declarată starea de urgenţă şi au fost mobilizate numeroase echipaje de pompieri.

DISTRIBUIE PE: