Sotia lui Florin Iordache s-a pensionat la doar 47 de ani, cu o pensie de peste 12.000 de lei. Plecata de la Judecatoria Caracal, Magdalena Iordache a preferat sa se pensioneze decat sa judece un caz celebru orchestrat de DNA.

Magdalena Iordache, soţia „celebrului” Florin Iordache, a fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar s-a pensionat în anul 2015 la vârsta de 47 de ani, potrivit stirilekanald.ro.

Anul trecut, Magdalena Iordache a primit 240.288 lei drept pensie (de fost judecător), adică o medie de puţin peste 20.000 lei/lună.

În 2015, anul în care soţia lui Florin Iordache s-a pensionat, presa scria despre judecătoarea Magdalena Iordache că a preferat să plece decât să judece un caz celebru coordonat de DNA.

Florin Iordache, ministrul Justitiei, este cel care a pregatit ordonantele adoptate marti seara de Guvern, privind modificarea Codului Penal si gratierea. Fost deputat si membru al Comisiei de Arbitraj, Iordache nu este singurul din familie care are legatura cu justitia. Sotia sa a fost judecator, dar in 2015, la varsta de doar 47 de ani s-a pensionat de la Inalta Curte de Justitie.

Magdalena Iordache avea 20 de ani de muncă la Judecătoria Caracal şi abia ajunsese la Înalta Curte când i-a fost repartizat dosarul în Alina Bica, fosta şefă DIICOT, era acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Presa a scris atunci că acesta ar fi fost adevăratul motiv pentru care soţia lui Iordache, care atunci era deputat PSD de Olt, a ales să se pensioneze.

Ieşită la pensie la doar 47 de ani, Magdalena Iordache lucrează ca notar.

De altfel, la vremea respectiva, presa a scris ca judecatoarea Magdalena Iordache a preferat sa se pensioneze decat sa judece un caz celebru orchestrat de DNA.

Dupa mai bine de 20 de ani de munca, plecata de la Judecatoria Caracal, Magdalena Iordache ajunsese la Inalta Curte de Casatie si Justitie cand – ghinionul ei – i-a fost repartizat dosarul de coruptie al Alinei Bica. La vremea respectiva, finalul anului 2014, sotul ei era deputat PSD de Olt.

Magdalena Iordache a facut tot ce-a putut sa scape de acest dosar, facand patru cereri de recuzare, toate insa i-au fost respinse. Atunci, ca sa fie sigura, judecatoarea si-a inaintat cererea de pensionare catre CSM, care i-a fost si aprobata in ianuarie 2015.

Magdalena Iordache avea doar 47 de ani in acel moment, iar pensia pe care a castigat-o anul trecut, conform celei mai recente declaratii de avere a lui Florin Iordache a fost de peste 12.000 de lei pe luna.

Acum, isi completeaza veniturile si din drepturi de autor – fost judecatoare este si senior editor la revista Universul Juridic.

In trecut, Magdalena Iordache a facut parte si din completul care l-a achitat pe Adrian Nastase in dosarul “Matusii Tamara”, insa s-a recuzat in „Trofeul Calitatii”. La momentul respectiv, presa a scris ca Adrian Nastase ar fi un apropiat al actualului ministru al Justitiei.

DISTRIBUIE PE: