Sofia Vicoveanca, afectată de război și credincioasă

Sofia Vicoveanca, una dintre cele mai iubite și cunoscute artiste din România, trece printr-o perioadă dificilă care o afectează profund. La vârsta de 81 de ani, interpreta de muzică populară se confruntă cu o suferință adâncă din cauza războiului.

Sofia Vicoveanca este recunoscută și apreciată de publicul său nu doar pentru talentul său incontestabil, ci și pentru sinceritatea, bunătatea și deschiderea de care a dat dovadă în întreaga sa carieră. Artista nu a ezitat niciodată să-și dezvăluie latura personală și a fost o reală plăcere pentru ea să se deschidă în fața fanilor săi. Recent, Sofia Vicoveanca a vorbit despre perioada actuală, marcată de război, care o afectează profund.

Copilăria interpretei a fost una grea, fiind crescută doar de mamă, tatăl său fiind prizonier de război. Absența tatălui a lăsat o urmă adâncă în sufletul artistei, iar faptul că Ucraina, țara natală a mamei sale, se află acum în plin război o afectează enorm din punct de vedere psihic.

Ea a mărturisit că starea conflictului și chinul copiilor ucraineni pe care îl vede la televizor o stresează până la punctul de a slăbi în greutate. “Am slăbit 4 kilograme doar uitându-mă la televizor, văzând chinul copiilor ucraineni. Vor fi marcați pe viață. Am trecut prin foamete, cea de după război”, a dezvăluit artista.

Încă din copilărie, Sofia Vicoveanca a fost foarte apropiată de Dumnezeu, manifestând o credință puternică și o viață marcată de rugăciune și post. Cu toate acestea, interpreta de muzică populară nu găsește în prezent timpul necesar pentru a merge des la biserică, așa cum și-ar dori.

Ea a dezvăluit că evită să meargă din cauza asaltului de fani care îi cer poze chiar în spațiul sfânt al bisericii. Preferă să rămână în intimitatea casei sale și să se roage acolo. “Acum, nu prea mă mai duc la biserică. Mai vine unul, altul, la mine. «Hai să facem un selfie, lângă icoane! Că nu ne vede». Nu fac poze și mă feresc, iar unii cred că sunt fudulă, cu nasul la streașină. Cum să faci selfie în biserică?!”, a declarat Sofia Vicoveanca.

Cu toate greutățile și suferințele sale, Sofia Vicoveanca rămâne un model de perseverență și pasiune pentru muzica populară. Cariera sa și iubirea fanilor rămân surse de bucurie și împlinire pentru această artistă talentată.

DISTRIBUIE PE: