Şoferiţa româncă de TIR, moartă într-un accident în Fraţa, nu poate fi repatriată. Apelul disperat al familiei

O prietenă a tinerei românce a postat pe Facebook o rugăminte a familiei din Rebra, după ce firma la care românca lucra i-ar fi anunțat pe oameni că se va ocupa de repatriere, iar apoi s-a răzgândit.

„Fac acestă postare la rugămintea familiei Lucretiei Rus! Doamna din imagine este Măriuța Scurtu (mama Lucreției), copiii au rămas în grijă dumneaei.

Poza este facută astăzi cu cei trei copilași cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani, care își plâng mama decedată în accidentul din Franța care a avut loc în data de 16.03.2020.

Dacă până acum, firma la care munceau cei doi spunea că se vor ocupa de repatrierea Lucreției, ei bine..se pare că s-au răzgândit! Familia își dorește să aducă în țară corpul neînsuflețit al Lucreției și au nevoie de ajutorul nostru.

Suntem în Postul Paștelui, vă rog haideți să ajutăm cu toții fiecare cu cât poate pentru ca Lucreția să poată să fie repatriată. Familia are nevoie de 10 mii de euro pentru repatrierea trupului neînsuflețit al Lucreției”, a scris Ancuța Florica Gagea, într-un grup de Facebook dedicat șoferilor români profesioniști.

Reamintim că tragedia s-a produs pe 16 martie 2020, în jurul orei 13.00, pe autostrada A36 din Franța, în zona orașului Mulhouse.

Lucreția și Marius Rus, doi soți din comuna Rebra (Bistrița-Năsăud), ambii șoferi profesioniști, se aflau într-un TIR înmatriculat în România și se deplasau pe autostrada A36. Cei doi au oprit într-o benzinărie de pe autostradă și au făcut schimb de locuri. Până atunci, Lucreția a condus TIR-ul, iar apoi la volan s-a urcat soțul ei, Marius. După aproximativ 15 minute de când au schimbat locurile, s-a produs nenorocirea. TIR-ul în care se aflau cei doi români a intrat în plin în remorca unui alt TIR, pe autostradă.

DISTRIBUIE PE: