Simona Halep, intrebata de rusi daca vrea sa se mute definitiv din Romania – raspunsul sportivei noastre te va face sa fii mandru de ea

Simona Halep a fost intrebata de rusi daca a luat in calcul posibilitatea de a se muta din Romania si cu scopul de a plati taxe mai mici.

Intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Sport-Express, Simona a spus ca nu a luat si nici nu va lua vreodata in calcul aceasta posibilitate.

Simona le-a spus rusilor ca isi iubeste tara si ca vrea sa locuiasca pe veci in Romania.

„Cu siguranta nu voi face asta! Nu este pentru mine. Mie imi place acasa. Sunt foarte patrioata, iubesc Romania!
Sunt mereu fericita cand ma intorc acasa! Am familia si prietenii acolo. Stilul de viata din Romania mi se potriveste mai mult fata de cel din Monte Carlo”, a afirmat Simona Halep pentru Sport Express.

Multe nume grele din tenisul mondial au resedinta la Monte Carlo din dorinta de a plati taxe mai mici.

Simona se afla momentan la Moscova, de unde a hotarat sa se retraga din cauza problemelor medicale.\

Firea vrea sa dea 500 de lei soferilor care fac car-sharing. Ciucu (PNL) si 22 de organizatii desfiinteaza proiectul

Ciprian Ciucu, consilierul general din cadrul Primariei Capitalei, atrage atentia ca masurile propuse de primarul Gabriela Firea pentru decongestionarea traficului au motivatie politica.

Ciucu face referire la proiectul car-sharing, prin care posesorii de masini din Bucuresti-Ilfov care se grupeaza sa transporte elevi la scoala sau sa mearga in aceeasi directie vor primi un decont de carburant de 500 de lei pe luna.

Programul „Stimularea mobilitatii si decongestionarea traficului din Municipiul Bucuresti” se afla pe ordinea de zi a sedintei CGMB de joi, 18 octombrie.

Consilierul atrage atentia ca proiectul „reflecta in primul rand ambitiile politice din judetul Ilfov ale familiei Pandele-Firea si nu nevoile de mobilitate/tranzit ale bucurestenilor”.

„Deoarece PMB nu are capacitati de implementare si control, pe scurt, efectele acestui program se vor rezuma la urmatoarele rezultate:

– se vor da 500 de lei posesorilor de autoturisme din judetul Ilfov;
– se vor da 500 de lei bucurestenilor care au copii si sunt posesori de autorurisme;

Punctele urmatoare referitoare la un sistem municipal de car-sharing/bike-sharing dotat cu autoturisme ecologice/biciclete electrice sunt tratate sumar, fiind puse in hotarare doar pentru a-i da un oarecare staif, la pachet cu pomenile electorale”, a transmis Ciprian Ciucu intr-un comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.

In plus, consilierul PNL subliniaza ca acest comportament este „tipic” pentru Firea, „evidentiind mari greseli de buna guvernare”.

Iata ce probleme a sesizat consilierul Ciprian Ciucu:

„1) Directioneaza (Gabriela Frea – n.red.) bugetul Bucurestiului catre locuitori din judetul Ilfov, stiut fiind faptul ca Gabriela Firea este presedintea a organizatiei PSD Ilfov, iar sotul sau are interese politice in acest judet. Astfel, motivatia sa este politica.

2) Intai ia deciziile si dupa aceea comanda studiile. In acest fel perverteste ideea de evaluare ex-ante (inainte de) a impactului masurii propuse. Toate studiile comandate anterior in acest fel i-au ‘confirmat’ deciziile deja luate ad-hoc si pe genunchi. Ceea ce d.p.d.v. metodologic si statistic este o aberatie.

3) Masurile pe care le propune nu pot fi controlabile fara un sistem de verificare costisitor, sistem pentru care PMB nu este pregatita si nu are capacitate administrativa. Din modul in care este conceput proiectul de hotarare, Primarul General nici nu pare interesata de corectitudinea cheltuirii fondurilor;

4) La fel ca si in cazul voucherelor pentru biciclete, administratia Firea nu stapaneste logica elementara, nu face legaturi simple de tipul ‘cauza-efect’: dupa ce a acordat vouchere pentru biciclete nu poate demonstra reorientarea bucurestenilor catre transportul alternativ. Similar, in cazul de fata, nu va putea demonstra ca ilfovenii si bucurestenii vor imparti mijlocele de transport personale;

DISTRIBUIE PE: