Sfaturi pentru cultivarea dovlecelului. Ce îngrășământ să folosim pentru o recoltă timpurie

Un secret al cultivarii dovleceilor este plasarea dovlecelului. Este recomandat sa ii plantezi in fiecare an intr-un loc nou – in acest fel le poti creste productivitatea. Atunci cand alegeti un loc pentru plantare, luati in considerare ca aceste plante adora lumina si apa.

Udarea trebuie efectuata numai sub radacina si nu este indicat sa se foloseasca apa rece – acest lucru va ajuta la evitarea degradarii fructelor. Cand apar florile, udarea dovlecelului trebuie sa fie de doua ori mai intensa.

Un alt sfat este polenizarea dovlecelului.

Polenizatorii excelenti ai dovlecelului sunt albinele, buburuzele si viespii. Pentru a atrage aceste insecte in tufisurile inflorite, se recomanda pulverizarea plantelor cu o solutie slaba cu miere dimineata devreme. Aceasta va creste productivitatea.

Pentru ca dovleceii sa se dezvolte mai mult, taiati frunzele care considerati ca sunt in plus. Astfel, vrejul va avea mai multa putere.

Ingrasamnatul care face minuni pentru dovlecel:

Pentru ca dovlecelul sa creasca mare, gustos si crocant, trebuie sa il ajutati cu ingrasamant. Pentru a face acest lucru, faceti o infuzie cu excremente de pasari. In 10 litri de apa calda, se dilueaza 3 litri de excremente, se amesteca cu un bat de lemn. Inchideti capacul si lasati-l sa se fierbe timp de 3 zile. Apoi turnati 1 litru de ingrasamant sub fiecare tufis. Hraniti dovlecelul la fiecare 2 saptamani cu acest amestec si va veti bucura de o recolta mai timpurie.

DISTRIBUIE PE: