Sefa Comisiei Europene – Batranii ar putea fi izolati pana la finalul anului 2020

Bătrânii de pe tot continentul ar putea rămâne izolați până la finele lui 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, a anunțat șefa Comisiei Europene, ursula von der Leyen.

Această măsură ar urma să fie implementată și după ce primul val al epidemiei va trece, întocmai pentru a-i proteja mai bine pentru sosirea celui de-al doilea val, din toamnă.

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a declarat că există posibilitatea adoptării unei măsuri extreme pentru a-i proteja pe bătrâni, categoria cea mai vulnerabilă în fața efectelor COVID-19, scrie The Guardian.

„Fără un vaccin, trebuie să limităm cât mai mult contactul cu persoanele în vârstă”, a explicat șefa CE.

Copiii și tinerii, liberi mai devreme

Potrivit acestei inițiative, relaxarea măsurilor anti-coronavirus ar urma să fie aplicate mai întâi tinerilor și copiilor, care se vor putea bucura mai repede de libertatea de mișcare. Cei din categoria de risc, respectiv persoanele în vârstă și cei cu condiții medicale preexistente, vor trebui protejați.

„Ştiu că este dificil şi că izolarea este o povară, dar este o problemă de viaţă şi de moarte, trebuie să rămânem disciplinaţi şi să avem răbdare.

Copiii şi tinerii se vor bucura de mai multă libertate de mişcare mai devreme decât persoanele în vârstă şi cei cu condiţii medicale preexistente”, a mai spus der Leyen.

Speranțele sunt în continuare puse în dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, care șefa CE speră că va fi dezvoltat într-un laborator european până la finalul acestui an. În acest sens, au fost făcute deja înțelegeri și au fost făcute pregătiri pentru producția și distribuirea acestuia la scară largă. scrie spynews.ro

DISTRIBUIE PE: