Se schimbă vremea. Un ciclon va lovi România: vin ninsorile, temperaturile scad dramatic. Prognoza meteo completă

Meteorologii avertizează că România va fi lovită de un nou ciclon venit din partea de vest a Europei, astfel că trebuie să ne așteptăm la scăderi drastice ale temperaturilor, începând chiar din ziua de miercuri, 20 noiembrie.

Totodată, valorile termice negative vor favoriza apariția ninsorilor, mai ales în zonele de munte, explică specialiștii ANM.

Un ciclon puternic va face ca temperaturile să scadă dramatic în următoarea perioadă

„Chiar de miercuri se schimbă vremea. Ciclonul care a adus precipitațiile din Italia și din sudul Elveției și sudul Austriei, adică au fost ploi si partea alpină au fost ninsorile consistente.

Acest ciclon s-a declanșat încet încet către est și iată că în curusl zilei de mâine, ploile aduse de acesta ajung și la noi în țară.

Vor intra prin sud-vestul României și se vor extinde în toate regiunile. Pentru că vor intra prin sud-vest, cantitatea mare de precipitații va cădea acolo.

Acestea pot ajunge și la 30 de litri pe metru pătrat. Este o cantitate destul de importantă. Totodată, avem parte și de o răcire a vremii.

Vorbeam săptămâna trecută despre un anticiclon, provenit din centrul Asiei, este un așa-zis anticiclon centrasiatic de iarnă, aduce aer foarte rece în mișcarea sa către estul Europei și ne atinge periferic și pe noi.

Odată cu scăderea temperaturilor, ploile de la munte se vor transforma în ninsoare. Pe parcursul zilei de joi s-ar putea depune strat consistent de zăpadă la peste 1.500 de metri altitudine pentru ca în timpul nopții lapovița și poate chiar și fulgi de zăpadă să apară și la altitudini și mai mici.

Deci joi noaptea s-ar putea să vada fulgi de zăpadă și cei din Subcarpații Moldovei sau în estul Transilvaniei, Pentru restul, în special ploi”, a declarat meteorologul Simona Căpșună la Digi 24.

Iarna vine cu vești bune. Vom avea parte de temperaturi ridicate

Cu toții suntem curioși să afăm, însă, ce vreme ne așteaptă în iarna care se apropie cu pași repezi. Veștile sunt cât se poate de bune, pentru că vom avea parte de temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, mai ales în luna decembrie.

Chiar dacă nu este exclus să apară și unele episoade de ger năprasnic, cum s-a întâmplat, de altfel și în ultimii ani, acestea vor fi doar pe arii restrânse și de scurtă durată.

Prognoza pe luna decembrie indică faptul că în România temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale. Iată un debut al iernii mai cald decât ar fi normal și destul de puține precipitații. Cu siguranță, vor fi predominant ploi. În prima parte a lunii, nu vine iarna”, a explicat Simona Căpșună.

DISTRIBUIE PE: