Se schimbă din nou vremea! Anunțul făcut de ANM. De marți se răcește din nou

Se schimbă din nou vremea în țară. Astfel, în weekend vom avea parte de căldură și maxime cuprinse între 26 și 34 de grade Celsius. Este bine de știut pentru cei care

își petrec weekend-ul la mare că vor avea parte de o vreme frumoasă. În schimb la munte vor fi și nori. De altfel, meteorologii spun că sâmbătă, vremea va fi una călduroasă în zonele de câmpie și normală termic în restul teritoriului.

Se schimbă din nou vremea!
Sâmbătă, temperaturile maxime se vor situa între 26 și 33 de grade, iar pe fondul cerului variabil, vor apărea și înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, cel mai probabil la deal și la munte, dar pe suprafețe mai mici și în zonele mai joase de relief.

Vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Atenție! Duminică, temperaturile vor fi și mai ridicate față de ziua de sâmbătă.

A doua zi a weekendului aduce temperaturi maxime între 28 și 34 de grade Celsius. Înnorări vor apărea tot în zonele montane și submontane, dar doar la nivel local, fiind posibil ca în restul țării să nu se înregistreze ploi.

„Turiștii pot profita de orele dimineții și chiar din apropierea prânzului când încă nu sunt nori sau nu sunt nori în dezvoltare. Trebuie puțină atenție după orele 14:00-15:00, când aceste dezvoltări devin mai evidente, pot fi averse, descărcări electrice și alte fenomene,

inclusiv în zona Carpaților Meridionali și a Văii Prahovei, atât sâmbătă, cât și duminică”, a spus meteorologul de serviciu.

Anunțul făcut de ANM

„ La mare, vremea este deja frumoasă și se menține așa în ambele zile, chiar și pe parcursul zilei de luni, pentru cei care rămân mai mult timp acolo, temperaturi în creștere, ne referim la cele din aer, vom ajunge la 30-31

de grade Celsius, iar apa mării deja are o temperatură în creștere față de zilele trecute, ea fiind în jur de 23 de grade Celsius”, a mai informat reprezentantul ANM.

Și săptămâna viitoare vine cu temperaturi de asemenea ridicate, luni înregistrându-se local chiar caniculă. De marți, în schimb, temperaturile vor reveni la normal.

„Începutul săptămânii viitoare seamănă cu ziua de duminică, vor fi zone chiar și cu un grad, două în creștere la temperatura maximă de duminică, deci vor fi local în Câmpia Română și temperaturi de 35-36 de grade Celsius, însă atât, este vorba de o singură zi,

pentru că de marți, după datele actuale asistăm la scăderea temperaturilor și revenirea lor la normal pe fondul unor înnorări destul de extinse și unor ploi destul de numeroase la nivelul țării”, a mai spus reprezentantul ANM. sursa:fanatik.ro

DISTRIBUIE ARTICOLUL
Loading...

Avram

Fondator la ytb.ro din anul 2018, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din Romania.