Se Dau Bani În Plus! Toți Acești Români Vor Primi Câte 420 De Lei

Se dau câte 420 de lei de persoană. Anunțul a venit de la Ministerul Muncii, cu toate detaliile aferente legate de beneficiari și de noua plată. Potrivit celor mai noi informații, Ministerul Muncii are în vedere să modifice procedura de stabilire şi plată a alocației de plasament printr-un proiect de lege pus în dezbatere publică.

Bani de la stat pentru acești români

Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament. Potrivit legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului stabilește, „persoana sau familia care a primit în plasament sau a fost desemnată ori numită tutorele unui copil, în condițiile legii, pe perioada în care asigură creșterea și îngrijirea copilului, beneficiază suplimentar față de alocația lunară de plasament (…) de o indemnizație lunară de sprijin, în cuantum de 0,8 ISR.”

Alocaţia și, după caz, indemnizația lunară de sprijin se solicită pe bază de cerere care cuprinde lista copiilor aflaţi în plasament/plasament în regim de urgenţă/tutelă, însoţită de copia actului de identitate al persoanei în cazul în care copilul are împlinită vârsta de 14 ani, precum şi, după caz, de copia dispoziţiei conducătorului direcţiei generale sau a hotărârii comisiei pentru protecţia copilului ori a instanţei de judecată, inclusiv ordonanţa preşedinţială.

se plătește, în premieră, indemnizația lunară de sprijin acordată persoanei sau familiei care are în plasament unul sau mai mulți copii. Aceasta este în valoare de 420 de lei și se acordă, suplimentar alocației lunare de plasament, pentru fiecare copil în parte. Este pentru prima dată când sunt recunoscute, inclusiv financiar, efortul și implicarea absolut necondiționate a acestor persoane, care iau în plasament copii, și care până acum nu primeau nicio recompensă materială pentru asta, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Vești bune pentru copiii aflați în grija statului și familiile care au în plasament copii

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse a anunțat că tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani.

Este vorba despre indemnizația lunară pentru tinerii care au împlinit 18 ani și își continuă școala, într-o formă de învățământ la zi, sau care și-au găsit un loc de muncă. Aceștia vor primi, lunar, o indemnizație de 2.522 de lei, pe toată durata continuării studiilor, până la vârsta de 26 de ani.

Gabriela Firea a subliniat faptul că această indemnizație se acordă, până la aceeași vârstă, și în situația în care fac dovada că au un loc de muncă.

Oficialul a precizat că aceste noi drepturi, ca de altfel și alocația lunară de plasament, se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

DISTRIBUIE PE: