Scrisoarea unui psiholog pentru femeile care simt că nu mai pot și nu mai au putere – „Amintește-ți puterea, rezistența și valoarea”

„Dragă femeie care în ultima vreme nu mai simți că ești tu, nu pierde speranța și nu dispera: pacea ta spirituală, încrederea, buna dispoziție, bucuria și lumina care îți umplu inima se vor întoarce. Știu că ești confuză și îți pare că toată lumea s-a întors împotriva ta. O astfel de perioadă a venit în viața ta, dar cu siguranță va trece.

Acesta este doar un capitol din povestea pe care o scrii, și când se va termina îți vei relua simțurile, scrie stiriactuale.net.

Este foarte dificil să descrii în cuvinte care sentimente te-au umplut în ultima vreme. Se pare că ți-ai pierdut controlul asupra vieții tale și că ai eșuat. Se pare că trăiești viața unei alte persoane.

Dar toate astea se vor termina curând, pentru că nimic nu poate dura pentru totdeauna. Dacă ești gata să renunți și să te predai, amintește-ți: nu te-ai născut pentru asta. Te-ai născut pentru a arăta lumii cât de puternică și rezistentă ești și că poți să răzbuni tot ce te doare.

Știu că lucruri mai rele ți s-au întâmplat. Mult mai rele, nu-i așa? Iar acum ți se pare că există o singură opțiune: să renunți. Dar te înșeli, și foarte mult. Relații rele, inima frântă, speranțele și obiectivele nerealizate sunt toate cunoscute pentru tine. Dar știi ce? Ai trecut prin toate.

Știm cu toții cum este atunci când inima este spartă în milioane de particule mici și trebuie să o aduni la loc, puțin câte puțin. Știm cu toții ce este o relația unilaterală, în care sentimentele tale nu sunt împărtășite. În loc de dragoste și respect ești mulțumită cu sinceritate și goliciune. Cu toții știm cum să ne apropiem de obiectivul nostru, dar ceva neașteptat distruge brusc toate planurile făcute.

Și apoi începi să te gândești la incompetență, slăbiciune și lipsă de valoare. Te învinuiești că nu ai depus mai mult efort, deși ai putea și ar fi trebuit să faci mai bine. Dar care este scopul de a-ți umple capul cu astfel de gânduri?

Nu poți lăsa suferința și eșecul mintal să te pună în genunchi. Nu este atât de ușor să scapi de tot ceea ce nu-ți place. Există o altă opțiune: să te ridici ca un Phoenix din cenușă și să-ți amintești cine ești.

Amintește-ți puterea, rezistența și valoarea. Amintește-ți de oamenii care te-au iubit și care continuă să te iubească, indiferent ce ar fi. Știu că vei alege acest lucru, pentru că ai făcut-o întotdeauna.

Amintește-ți, ai trecut deja printr-o situație similară? Ți s-a părut că nu-ți mai controlezi viața și că se destramă. Dar tot ce părea adevărat pentru tine s-a dovedit a fi o minciună în cele din urmă. Înțelege că totul se schimbă în mod constant. Uneori, viața este grea, nedreaptă și crudă, dar toate acestea sunt temporare. Trăim într-o lume în schimbare rapidă și chiar și noi ne schimbăm: aspectul, vârsta, sentimentele, gândurile, opiniile și comportamentul.

Dar știi ce nu se schimbă niciodată? Lumea noastră interioară!

Esența noastră rămâne neschimbată, încercăm doar să depășim dificultățile care apar înaintea noastră.

Aceasta este dovada că vei deveni din nou tu însuți, iar vechile sentimente se vor întoarce la tine.

Îți amintești cum erai în copilărie? Și cum ai reacționat apoi în lume? Nu ai dispărut, tocmai, ai crescut și acum privești lumea prin ochii unui adult. În fiecare dintre noi există un entuziasm tânăr. Cu toate acestea, îl suprimăm în noi înșine. Uită-te în sufletul tău și găsește copilăria ta acolo. Atunci vei înțelege că nu te-ai pierdut.

Da, este dificil, dar nu uita că „dificil” este doar un cuvânt. Toate acestea sunt doar un singur capitol, nu o poveste completă.

Cu stimă și mult respect”

DISTRIBUIE PE: