Sarmale cu ciuperci si orez

Sunt tare bune aceste sarmalute, aproape nici nu-ti dai seama ca nu au carne. Recomand sa le faceti si voi!

Daca probati reteta mea de Sarmale cu ciuperci si orez, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.

Ingrediente:

  • o varza mare murata
  • 500 g ciuperci proaspete
  • orez o cana(cana cu capacitatea de 250 ml)
  • 4 cepe mari
  • un morcov
  • 250 ml suc de rosii
  • 100 ml ulei
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel verde

Mod de preparare:

Am spalat varza si am lasat-o cateva ore in apa rece.

Am curatat si spalat ciupercile, le-am pus la scurs intr-o strecuratoare, apoi le-am tocat marunt cu cutitul.

Ceapa curatata si spalata am tocat-o in cubulete mici.

Morcovul curatat si spalat l-am dat pe razatoarea cu orificii mici.

Am pus intr-o cratita uleiul si cand s-a incins am adaugat ceapa. Am lasat-o cat sa se inmoaie, apoi am pus morcovul, am amestecat si am adaugat ciupercile. Am calit legumele  aproximativ 10 minute pana a mai scazut din zeama lasata de ciuperci.

Am adugat orezul spalat, am amestecat  si dupa 2-3 minute am condimentat cu cimbru, boia, sare si piper. La sfarsit am pus patrunjelul tocat si am inchis focul de sub cratita. Am luat varza si am desprins foile, pe rand.

Am taiat frunza de varza in 2 sau 3 bucati (cat palma), indepartand cotoarele si nervurile mai groase. Am format sarmale punand in centrul fiecarei foi de varza 1/2 lingura din compozitia de ciuperci.

Am rulat si am impins capetele in interior.

Am tocat marunt varza ramasa si am pus-o pe fundul vasului. Am adaugat frunzele de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalutele peste varza si am presarat cimbru si piper printre ele.

Am diluat sucul de rosii cu 2 cani de apa si l-am turnat peste sarmale. Am dat vasul acoperit la cuptor la foc mediu. Dupa aproximativ o ora si jumatate am scos capacul vasului, am mai adaugat putina apa si am mai lasat sa fiarba aproximativ o ora, pana sarmalele au fost fierte si s-au rumenenit frumos. Au fost tare delicioase.

Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!

DISTRIBUIE ARTICOLUL
Loading...