Raed Arafat: E prea devreme să ieşim din starea de alertă, dar avem şi un plan B dacă se întâmplă asta

Raed Arafat a declarat, în timpul discuției de luni, purtată cu premierul Ludovic Orban, președintele Klaus Iohannis și miniștrii cabinetului, că a fost stabilit și un plan B în cazul în care Parlamentul va vota ridicarea stării de alertă. 

“Vor fi încercate alte soluții dacă Parlamentul respinge starea de alertă. Întotdeauna există un plan B.

Pe legislația situațiilor de urgență există mijloace care ne permit să acționăm, dar va fi mult mai greu să implementăm anumite decizii.

La acest moment nu pot să vă dau un răspuns juridic la această problemă. Starea de alertă rămâne poate cea mai simplă modalitate de a continua”, a declarat Arafat.

De asemenea, secretarul de stat Raed Arafat a atras atenția asupra urmărilor pe care le va avea mini-vacanța de Rusalii de la malul mării, unde nu au fost respectate regulile de distanțare.

“Este clar că la acest moment trebuie să continuăm cu măsurile compensatorii. Mască, distanțare, triajul la intrare în clădire, indiferent ce va fi după.

Dar ne trebuie pârghiile care să ne permită să facem aceste lucruri cu eficiență. Pentru că, vedeți, lumea nu respectă toate regulile. Ieri și alaltăieri am văzut la malul mării că lumea nu a respectat regulile”, a declarat Raed Arafat, luni, la Digi24.

DISTRIBUIE PE: