Sărățele de casă, pufoase, moi și aromate – Sărățele cu cașcaval
Ingrediente necesare pentru aluat:
500 g făină
250 g cașcaval ras
125 g unt sau 100 g untură
350-400 g smântână
1 lingură sare
Alte ingrediente necesare:
100 g cașcaval ras
1 ou bătut
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, bucățelele de unt și amestecăm cu mână doar cât să obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm cașcavalul (250g) și amestecăm bine.
Adăugăm și smântână, cât să obținem un aluat moale și nelipicios. Transferăm aluatul astfel obținut pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem la o grosime de un deget.
Ungem cu ou bătut, presărăm cașcaval ras (100g) deasupra și tăiem în fășii.
Transferăm sărățelele de o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem timp de 35-40 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE:Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.