Ingrediente necesare:
1 linguriță semințe de mărar
1 L apă
2 legături frunze de țelină
2-3 cepe
5-6 căței de usturoi
6 ardei iuți (sau după gust)
6 linguri sare pentru murături (grunjoasă, neiodată)
6 kg gogonele
6 aspirine (sau 1 plic conservant)
500 ml oțet
12 linguri zahăr
Mod de preparare:
Spălăm gogonelele în apă rece, le lăsăm să se scurgă după care le feliem. Spălăm ardeiul iute, îl curățăm de semințe și îl feliem. Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiem solzișori.
Curățăm și tocăm mărunt usturoiul.
Spălăm frunzele de țelină, le lăsăm la zvântat și le tocăm. Amestecăm toate legumele pregătite, adăugând și aspirina zdrobită, sarea, zahărul și semințele de mărar.
Adăugăm și apa rece și oțetul, amestecăm din nou și lăsăm legumele la macerat timp de 24 de ore.
A doua zi, transferăm salata cu tot cu zeama în borcane curate și sterilizate. Le închidem cu capace sterilizate și le depozităm într-un loc răcoros.
Notă: putem înlocui aspirina (sau conservantul) cu câte 3 sau 4 fâșii mici de hrean în fiecare borcan de 400 ml.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: