Salata de Boeuf nu poate lipsi de pe masa de Crăciun! Rețeta adevărată! Alături de alte preparate tradiționale românești cum ar fi sarmalele sau răciturile(piftiile) salata de boeuf este nelipsită de pe masa oricărui român în zi de sărbătoare. scrie elacraciun.ro
Rețeta este ușor de personificat în funcție de preferințele fiecăruia. Este ușor de preparat, rapidă și foarte gustoasă.
Ingrediente:
– 1,5 kg cartofi fierți
– 800 g morcovi fierți
– 500 g carne de vită/ pui/ porc /curcan fiartă
– gogoșari murați
– castraveți murați
– 2-3 linguri de maioneză
– puțină sare
Mod de preparare:
Vom tăia cartofii, morcovul, carnea, ardeiul, castraveții și cubulețe. Adăugăm sarea și maioneza și le adăugăm. Puteți adăuga și mazăre fiartă dacă vă place. La fel, ca bonus puteți pune: țelină fiartă, păstrârnac, porumb dulce, măsline sau măr ras fără coajă. Maioneza trebuie făcută în casă. Gustați salata și dacă mai este nevoie puneți puțină sare. Nu exagetați cu sarea. După ce ați setat gustul compoziției, puneți maioneza. Amestecați până când totul se omogenizează.
Salata se montează pe platouri și se decoreasă după bunul plac. Se păstrează la frigider și se consumă rece oricând doriți.
Maioneza de casă
Ingrediente
– 2 gălbenușuri fierte
– un găbenuș crud
– zeama de la o lămâie
– o lingură de muștar
– sare
– ulei
– piper
Mod de preparare
Zdrobim gălbenușurile fierte într-un bol în care urmează să facem maioneza, peste care adăugăm gălbenușul crud. Amestecăm foarte bine cu ajutorul unui tel ambele gălbenușuri pentru a avea o pastă cât mai omogenă. Punem câte puțin ulei pentru a nu tăia maioneza. Apoi punem muștarul. Amestecăm foarte bine. Continuăm să punem ulei pentru a obține cantitatea dorită de maioneză. Se poate amesteca în ambele sensuri. Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. După ce ați obținut cantitatea dorită puneți sare, puțin piper și amestecați foarte bine. Adăugăm puțină zeamă de lămâie. Ar fi bine să puneți după gust și pentru a obține consistența dorită.
DISTRIBUIE PE: