Salam de biscuiți cu nucă (sau stafide) – Rețetă foarte foarte simplă și aromată, cu imagini, pas cu pas

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Salam de biscuiți cu nucă (sau stafide) – Rețetă foarte foarte simplă și aromată

Ingrediente necesare:

  • 300 g biscuiți (bucățele mai mari)
  • 250 g biscuiți măcinați
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 80 g stafide sau nucă tocată grosier
  • 150 ml lapte
  • 100 ml cafea fiartă
  • 30 g pudră de cacao
  • Esență de rom și de vanilie
  • Zahăr pudră sau fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare:

Amestecăm zahărul cu pudra de cacao. Punem laptele și cafeaua într-un vas și punem pe foc. Încălzim, adăugăm zahărul amestecat cu pudra de cacao și untul. Încălzim compoziția, amestecând, până la omogenizare. Opțional, adăugăm și vanilie și/sau rom.

Punem biscuiții măcinați într-un bol. Adăugăm bucățelele de biscuiți, nuca și turnăm deasupra amestecul fierbinte de lapte, cafea și cacao. Amestecăm cu o lingură de lemn și lăsăm deoparte, până compoziția se răcește un pic.

Punem o bucată mare de folie alimentară pe suprafața de lucru. Transferăm compoziția pe folie și modelăm salamul. Învelim salamul de biscuiți în folie, răsucind capetele. Dăm la frigider pentru 3-4 ore. Putem face un salam mai mare sau două mai mici.

Ulterior, dăm salamul fie prin zahăr pudră fie prin fulgi de cocos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: