Ingrediente necesare:
Sare pentru murături (grunjoasă, neiodată)
5 kg roșii (bine coapte și cărnoase)
Din cantitatea de roșii de mai sus, am obținut 6 borcane de câte 720 ml.
Mod de preparare:
Începem prin sterilizarea borcanelor: le spălăm și le clătim foarte bine, le punem pe o tavă și avem grijă să nu se atingă între ele.
Dăm tava cu borcane la cuptor, la foc mic, pentru 20 de minute (cuptorul nu trebuie preîncălzit, îl pornim doar când punem și borcanele în el).
După 20 de minute, oprim cuptorul, punem și capacele pe tavă și lăsăm totul înăuntru până pregătim roșiile.
Punem o oală cu apă pe foc.
Când apa fierbe, adăugăm roșiile spălate și le opărim timp de 1-2 minute. Le scoatem din apă cu o spumieră și le lăsăm să se răcorească, după care îndepărtăm pielița și cotoarele.
Tocăm roșiile cubulețe.
Transferăm cubulețele de roșii în borcanele pregătite și punem în fiecare borcan și câte 1 linguriță rasă de sare.
Închidem borcanele cu capacele pregătite.
La fundul unei cratițe încăpătoare punem un prosop curat și așezăm borcanele deasupra.
Completăm cu apă, cât să ajungă până la umărul borcanelor și punem cratița pe foc mediu.
Din momentul în care apa din cratiță dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 1 oră.
Oprim focul și lăsăm borcanele să se răcească lent și complet, în apa în care au fiert.
După ce se răcesc complet, le putem depozita în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: