Romanii care primesc pensii cu 1500 de lei mai mari. Cine se bucura de cea mai spectaculoasa crestere a pensiilor

Casa Nationala de Pensii Publice a prezentat recent o serie de date cu privire la pensiile romanilor. Conform datelor institutiei, cele mai mari cresteri ale indemnizatiilor le-au avut mgaistratii, care au ajuns sa primeasca cu 1.500 de lei mai mult decat in luna septembrie a anului trecut.

Totodata. pensiile speciale primite de personalul auxiliar de specialitate din instante si parchete au ajuns la 4.024  de lei, de la 3.941 RON.

Mai multe pensii speciale au crescut
Totodata, in luna decembrie, numarul de magistrati care aveau pensii speciale era de 3.629, fata de 3.568 in luna septembrie, In medie, acestia primeau o pensie de 17.537 lei, fata de 16.063 lei in septembrie, scrie capital.ro.

Bugetul de stat a asigurat aceasta crestere, care nu a venit din cota suportata din contributiile la pensii platite de fostii magistrati. Totodata, pensiile speciale au crescut si pentru fostii parlamentari, care au primit 4.382 de lei in decembrie, fata de 4.294 lei in septembrie.

La mijlocul acestei saptamani, Camera Deputatilor a adoptat in calitate de for decizional, Legea pensiilor, initiata de fostul ministru al Muncii Lia Olguta Vasilescu. Legea a fost adoptata cu 197 de voturi „pentru”, niciun vot „impotriva” si 70 de abtineri.

Nu se taie de undeva si nu trebuie sa introducem noi taxe pentru aceasta lege, PIB-ul creste in fiecare an, noi am lucrat pe datele Comisiei Nationale de Prognoza care se refera la urmatorii patru ani.

Ei pana acum niciodata n-au gresit, nici cresterea economica, nici valoarea PIB-ului. Comisia Europeana a mai gresit, FMI-ul a mai gresit, dar niciodata Comisia Nationala de Prognoza”, a declarat Olguta Vasilescu despre aceasta lege.

Ce prevede noua Lege a Pensiilor
Noua Lege a Pensiilor prevede o crestere a punctului de pensie care va intra in vigoare treptat, cu incepe de la 1 septembrie 2019. Punctul de pensie ar urma sa fie de 1.265 lei in 2019, de 1.775 lei in 2020, de 1.875 lei in 2021.

Din anul 2022, valoarea punctului de referinta se va indexa anual cu inflatia si 50% din cresterea reala a castigului mediu brut realizat, potrivit proiectului. Totodata, in noua Lege a pensiilor vor fi valorificate toate drepturile pentru care s-au platit contributii, cum ar fi sporuri, acord global, al 13-lea salariu, ore suplimentare, prime, premii si alte bonusuri.

DISTRIBUIE PE: