Reteta traditionala de Lebar. Ca la mama acasa

Preparatul tradițional românesc, lebărul de casă, este o alegere excelentă pentru mesele festive.

Dacă încă nu l-ai inclus în meniul tău, este momentul să descoperi o rețetă delicioasă, care va fi cu siguranță apreciată de toți invitații.

Prepararea lebărului este un proces care combină tradiția cu gustul, rezultatul fiind un deliciu culinar pe placul tuturor.

Rețeta de lebăr de casă pentru sărbători Sezonul sărbătorilor de iarnă ne aduce ocazia perfectă de a pregăti diverse preparate culinare, iar lebărul nu ar trebui să lipsească din această listă.

Acest preparat autentic românesc este realizat dintr-o combinație de carne de porc, organe și condimente, toate maturate perfect.

Rețeta tradițională a străbunicilor este mereu o alegere sigură, oferind un gust autentic și o consistență perfectă. Fiecare membru al familiei va fi încântat de gustul acestui preparat vechi, dar atât de iubit.

Pentru a realiza lebărul perfect, ai nevoie de următoarele ingrediente:

5 kg de carne de porc proaspătă
2 kg de ficat de porc
6 metri de intestine groase de porc
4 cepe mari, tocate mărunt
Sare, piper, boia de ardei dulce și boia iute, după gust
Două foi de dafin
Secretele unui lebăr de casă delicios Începe prin a tăia carnea și organele în bucăți mici, potrivite pentru a fi procesate prin mașina de tocat. Odată mărunțite, condimentează-le cu sare, piper, boia și foi de dafin, adăugând și o notă picantă, dacă dorești. Amestecă bine compoziția, apoi las-o să se odihnească pentru câteva ore sau chiar peste noapte în frigider.

Umple intestinele cu amestecul pregătit, având grijă să nu le umpli excesiv pentru a evita spargerea lor în timpul fierberii. Apoi, fierbe lebărul la foc mic timp de câteva ore, până când devine moale și bine fiert.

Trucuri pentru un lebăr perfect Curăță intestinele cu apă caldă și oțet, apoi clătește-le bine și taie-le în bucăți egale. Umple-le cu grijă, evitând să le supraîncarci. Carnea și organele trebuie să fie proaspete și de calitate, iar tăierea acestora trebuie făcută cu grijă pentru a asigura o textură omogenă.

După fierbere, lasă lebărul să se răcească încet în apa în care a fost fiert, apoi pune-l la frigider pentru a matura. Nu uita că poți personaliza rețeta cu diferite condimente și ingrediente, în funcție de preferințele tale.

Lebărul de casă este nu doar un preparat delicios, dar și o tradiție care aduce împreună familii și prieteni. Acesta va fi cu siguranță un punct de atracție la masa festivă, iar gustul său autentic va fi apreciat de toți cei prezenți.

DISTRIBUIE PE: