Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Sos picant de roșii, la sticlă, pentru iarnă – Rețetă simplă și rapidă, fără fierbere
Ingrediente necesare:
- 3 kg roșii cărnoase (cântărite după ce își eliberează sucul)
- 150 g usturoi
- 100 g ardei iuți
- 60 g sare neiodată
- 200 g zahăr
- 200 ml oțet 9%
Din ingredientele de mai sus obținem 3,7 L de sos picant și aromat
Mod de preparare:
Îndepărtăm cotoarele roșiilor și le tăiem în bucățele. Le punem într-un bol și le lăsăm deoparte, să-și elibereze sucul. Între timp, trecem ardeii iuți și usturoiul prin mașina de tocat carne.
Trecem și roșiile prin mașina de tocat carne, fără să adăugăm sucul eliberat. Punem toate ingredientele de mai sus într-un vas mare. Adăugăm și zahărul, sarea și oțetul și amestecăm foarte bine.
Lăsăm sosul la temperatura camerei timp de 24 de ore, fără să îl acoperim. Spălăm și sterilizăm borcanele și capacele după care le lăsăm să se usuce. Transferăm sosul de roșii în borcane și le închidem ermetic cu capace. Depozităm într-un loc răcoros.
Notă: să nu vă speriați de mirosul oțetului la începutul preparării: mirosul dispare în timpul celor 24 de ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: