Rețetă rapidă și gustoasă, ușor de pregătit – Se prepară din 350g cartofi, 300g bacon, 120g cașcaval și…

Ruladă aperitiv, explicată pas cu pas, cu imagini –

Rețetă rapidă și gustoasă, ușor de pregătit –

Se prepară din 350g cartofi, 300g bacon, 120g cașcaval și…

Ingrediente necesare:

350 g cartofi
100 g măsline negre
50 g unt
2 linguri parmezan ras
300 g felii bacon afumat
120 g cașcaval (felii subțiri)
Sare și piper după gust
Pătrunjel și mărar verde după gust

Mod de preparare:

Curățăm cartofii de coajă, îi tăiem în bucăți și îi fierbem în apă ușor sărată până vor fi gata. Îi scoatem din apă și îi pisăm cu zdrobitorul pentru piure, până la omogenizare. Adăugăm untul și amestecăm bine. Adăugăm și verdeața tocată mărunt, piper, parmezan și amestecăm din nou.

 

Ungem cu ulei o tavă de chec și o tapetăm cu feliile de bacon. Așezăm feliile de bacon oblic, suprapunându-le parțial, lăsând capetele lor să atârne în afara tăvii.

Transferăm jumătate din cantitatea de piure în tavă. Uniformizăm și apăsăm bine cu lingura, după care așezăm jumătate din feliile subțiri de cașcaval peste piure. Acoperim totul cu un strat de piure, punem rondelele de măsline deasupra și acoperim totul cu piureul rămas, presând cu lingura.

Punem deasupra cașcavalul rămas și tragem capetele feliile de bacon peste cașcaval, suprapunându-le și acoperind cașcavalul complet.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 30 de minute. După coacere, răsturnăm preparatul pe un platou după care îl întoarcem cu partea rumenită în sus.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: