Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort Egiptean – Tort de casă foarte cremos și foarte delicios – Rețetă de colecție

Tort Egiptean – Tort de casă foarte cremos și foarte delicios – Rețetă de colecție – Pentru a pregăti acest tort, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare pentru cele 3 blaturi:

12 albușuri
12 linguri zahăr
12 linguri alune măcinate grosier
3 linguri făină
Ingrediente necesare pentru umplutura 1:

750 ml lapte
12 gălbenușuri
10 linguri zahăr
8 linguri amidon
80 g unt
200 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată albă Milka
Ingrediente necesare pentru umplutura 2:

300 ml frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
50 g cremă de brânză (sau smântână grasă)
100 g alune prăjite tocate grosier
Un pic de lapte (la nevoie)
Mod de preparare:

Pentru blaturi, mixăm 4 albușuri spumă tare adăugând treptat și 4 linguri de zahăr.

Adăugăm 4 linguri de alune și 1 lingură de făină și amestecăm ușor cu spatula.

Transferăm aluatul într-o tavă de 28 cm tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute.

Procedăm la fel și mai coacem încă 2 blaturi.

Pentru umplutura 1, amestecăm într-o cratiță zahărul cu gălbenușurile și cu amidonul, după care încorporăm și un pic de lapte.

Punem laptele rămas pe foc mediu și când dă în clocot adăugăm compoziția de gălbenușuri.

Amestecăm până crema se îngroașă după care o luăm de pe foc și încorporăm în ea bucățelele de ciocolată albă.

Acoeprim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm deoparte până se răcește complet.
Mixăm untul spumă. Mixăm și crema răcită după care o încorporăm treptat în unt, mixând continuu. La final încorporăm și frișca bătută.

Pentru umplutura 2, mixăm frișca spumă tare încorporând și zahărul pudră. Adăugăm crema de brânză și alunele și omogenizăm. Dacă compoziția este prea densă, adăugăm și un pic de lapte.

Asamblare: blat, o treime din crema galbenă, o treime din crema albă, blat. Repetăm straturile.

Învelim tortul în crema galbenă rămasă și decorăm cu frișcă și alune măcinate, sau după gust.

Dăm tortul la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: