Rețetă din Antalya – Prăjitură turcească – Prăjitură de casă foarte cremoasă și foarte delicioasă

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură turcească – Prăjitură de casă foarte cremoasă și foarte delicioasă – Rețetă din Antalya

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 30 g pudră de cacao
  • 190 g făină

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 200 ml lapte
  • 15 g pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru stratul cu frișcă:

  • 550 ml frișcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat până obținem o compoziție deschisă la culoare.

Pe rând, încorporăm laptele, uleiul și făina cernută împreună cu pudra de cacao și praful de copt.

Transferăm aluatul într-o tavă de 23×30 cm unsă cu ulei. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

Pentru sirop, punem pe foc laptele împreună cu pudra de cacao. Aducem siropul la punctul de fierbere, amestecând foarte bine.

Scoatem blatul de la cuptor, îl înțepăm în mai multe locuri cu o furculiță și turnăm siropul fierbinte deasupra. Lăsăm să se răcească complet.

Mixăm frișca spumă tare împreună cu 50 g zahăr pudră. Întindem deasupra blatului bine răcorit.

Pentru glazură, punem ciocolata în frișca lichidă fierbinte și amestecăm foarte bine. Lăsăm să se răcească după care o turnăm peste stratul de frișcă.

Dăm prăjitura la frigider pentru minim 4 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE:

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.