Rețeta de post pe care o adora Arsenie Boca. Era mâncarea preferată a duhovnicului

Părintele Arsenie Boca, recunoscut pentru stilul său de viață auster și profund spiritual, avea o preferință culinară simplă, dar savuroasă în timpul postului: supa de cartofi cu pâine prăjită și usturoi. Această rețetă, considerată o adevărată delicatesă în Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, reflectă viața modestă și regimul alimentar specific duhovnicului român.

De ce ingrediente aveți nevoie pentru această rețetă
Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru supa de cartofi, rețeta de post preferată a lui Arsenie Boca:

– 8 felii de pâine- 5 lingurițe de ulei de măsline- 3 cartofi albi, mari-3 căței de usturoi- 2 cepe- 2 ramuri de rozmarin- 1 litru de supă de legume- Sare, după gust

Cum se prepară supa de cartofi de post, preferata lui Arsenie Boca
Spălați bine cartofii și curățați-i de coajă. Tăiați-i în cuburi potrivite. Tocați ceapa fin și zdrobiți cățeii de usturoi. Puneți cartofii la fiert în apă cu puțină sare, timp de aproximativ 10 minute. Asigurați-vă că devin ușor moi.

Încingeți uleiul de măsline într-o oală și căliți ceapa până devine aurie. Adăugați usturoiul zdrobit și o ramură de rozmarin. Scurgeți bine cartofii și adăugați-i în oală, amestecându-i cu ceapa și usturoiul. Turnați supa de legume caldă și lăsați la fiert la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.

Pregătirea pâinii prăjite cu usturoi. Tăiați pâinea și ungeți fiecare felie cu ulei de măsline. Frecați cu usturoi și rozmarin, apoi coaceți-le la cuptor timp de 10 minute, până devin crocante.

Puneți supa într-un blender și paseazăți până obțineți o pastă omogenă. Serviți supa fierbinte, alături de felii de pâine prăjită cu usturoi.

Această supă de cartofi cu pâine prăjită și usturoi nu este doar sățioasă, dar este și plină de arome savuroase. Rețeta reflectă preferințele alimentare simple și hrănitoare ale părintelui Arsenie Boca, ilustrând că postul poate fi nu doar o perioadă de înfrânare, ci și o oportunitate de a crea preparate gustoase și hrănitoare.

Învățăturile despre post ale părintelui Arsenie Boca
Părintele Arsenie Boca a transmis numeroase învățături despre post, considerându-l un mijloc de stăpânire de sine și curățire a sufletului. El sublinia că postul și rugăciunea sunt esențiale pentru a curăți firea de patimi, iar cei care se apropie de Dumnezeu ar trebui să-și smerească sufletul prin aceste practici. Spre deosebire de trup, care poate fi tratat prin post, mintea are nevoie de rugăciune pentru a fi curățată.

Părintele Arsenie Boca ne-a lăsat o moștenire valoroasă atât din punct de vedere spiritual, cât și culinar, amintindu-ne că simplitatea și recunoștința pot fi găsite în cele mai obișnuite momente ale vieții noastre, inclusiv într-o masă postită preparată cu dragoste și respect.

DISTRIBUIE PE: