Mini gogoși de post, aromate şi gustoase – La cât de bune sunt, poți mânca și un castron întreg –
Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
500 g făină
150 ml apă minerală
100 ml suc fanta
70 g zahăr
2 g drojdie uscată
sare
coajă de lămâie
zahăr vanilat
1 linguriță ulei
Ingrediente pentru decor:
150 g zahăr pudră
ulei
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina și drojdia.
Amestecăm, adăugăm zahărul vanilat, sarea, coaja de lămâie, 1 linguriță de ulei,
zahărul, apa minerală și sucul.
Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos. Se lasă la crescut 20 de minute.
3. Cu ajutorul unei linguri, formăm gogoșelele.
Le prăjim în baie de ulei încins, la foc mic, până se rumenesc frumos.
La final, le decorăm cu zahăr pudră.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.