Rețetă cu imagini, pas cu pas – Piersicuțe de casă – Super delicioase, super aromate – Rețetă de colecție

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjiturele fine și delicate, foarte delicioase – Se prepară ușor și o să vă placă mult – Piersici umplute

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 170 g zahăr
  • Zahăr vanilat
  • 50 ml lapte
  • 180 ml ulei
  • 500 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • Miezul scobit de la biluțele coapte
  • Esență de rom
  • Gem de căpșuni
  • Colorant alimentar roșu și galben
  • Esență de lămâie
  • Un pic de apă
  • Zahăr (pentru decor)

Mod de preparare:

Pentru aluat, punem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și amestecăm bine.

Încorporăm laptele după care încorporăm și uleiul. Încorporăm făina și praful de copt și frământăm până obținem un aluat omogen, moale și neted.

Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 2 ore. Ulterior, întindem aluatul ușor, în formă dreptunghiulară.

Tăiem în cubulețe din care formăm mici biluțe pe care le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 15 minute.

Scoatem miezul biluțelor și amestecăm firimiturile cu esență de rom. Adăugăm și 2-3 linguri de gem și omogenizăm. Transferăm compoziția într-un poș.

Umplem biluțele cu amestecul pregătit și lipim 2 câte 2.

Amestecăm colorantul galben cu un pic de apă și adăugăm și un pic de esență de lămâie. Într-un alt bol amestecăm colorantul roșu cu un pic de apă. Trecem piersicuțele prin apele corolare și le punem pe o bucată de hârtie de copt. Le trecem prin zahăr tos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

DISTRIBUIE PE:

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.