Rețeta corectă, foarte ușor de pregătit și foarte delicioasă – Prăjitură “Înghețată falsă”

Rețetă pentru Prăjitura “Înghețată falsă” – gustul ei este divin și se prepară cât ai zice pește! Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri apă
  • 6 linguri făină
  • 4 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • esență de rom

Ingrediente pentru sirop: 100 ml apă, 50g zahăr, o fiolă de esentă de rom

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 200 ml lapte
  • 250 grame unt
  • 2 linguri zahăr
  • 160 grame zahăr pudră vanilat
  • 2 linguri făină

Ingrediente pentru decor: 250 ml frișcă, 50 grame ciocolată

Cum se prepară?

Prepararea blatului:

Se mixeaza pana se spumează albusurile, se adaugă treptat zahărul vanilat si continua mixarea până se obtine o bezea tare si lucioasă. Se adaugă rand pe rand in compozitie gălbenusurile si apa. Se mai mixeaza 2-3 minute până se omogenizează compozitia.

Se adauga făina in ploaie, praful de copt si cacaoa, apoi se amestecă bine ingredientele cu o spatula din lemn. Compozitia obtinută se toarna intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt (cu dimensiunea 25*35).

Se dă prajitura la copt in cuptorul incis la 180 de grade, circa 25-30 de minute până se rumeneste. Dupa ce este coapta se lasa la racit in tava.

Prepararea siropului: apa se fierbe cu zahărul. Dupa ce s-a răcit se adaugă o fiolă de esentă de rom.

Prepararea cremei: Se amestecă gălbenusurile cu 2 linguri de zahăr, cu făina in ploaie, se adaugă laptele si se pune compozitia la fiert pe baie de aburi amestecand continuu in ea până se ingroasă. Dupa ce s-a ingrosat se lasa a racit.

Separat, se freacă untul cu zahărul pudră vanilat, si peste unt se adaugă crema de gălbenusuri usor răcită.

Asamblarea prajiturii:

Se insiropeaza blatul in tava,apoi se intinde uniform crema peste blatul insiropat. Se mixeaza frisca pana se intareste. Peste stratul de cremă se intinde uniform frisca si se rade deasupra ciocolată. Inainte de a fi tăiată se recomandă a se tine circa 1 oră la frigider.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce efect are uleiul de mentă asupra durerilor de cap – cum se prepară și cum se aplică

Uleiul esențial de mentă este considerat de mulți fitoterapeuți un remediu de prim-ajutor împotriva durerilor de cap, datorită efectului său analgezic, antiinflamator și relaxant. Frunzele de mentă…

Revoluție în alimentație! Nutriționistul Mihaela Bilic demontează mitul despre slănina de porc: mai sănătoasă decât credeai!

Distribuie pe Facebook Nutriționistul Mihaela Bilic dezminte unul dintre cele mai răspândite mituri privind slănina de porc, considerată pe nedrept periculoasă pentru sănătate, în special pentru persoanele…

Acesta este ingredientul cu care trebuie sa uzi orhideea pentru a o face sa infloreasca tot anul, trucul pe care trebuie sa-l afli

Orhideele, cu frumusețea lor impresionantă, sunt plante delicate care necesită o atenție specială în îngrijire. Chiar și grădinarii începători pot reuși să le crească cu succes. În…

Ceaiul care prelungește viața și menține inima sănătoasă. E bine sa-l ai in casa

Păducelul, recunoscut încă din antichitate ca un simbol al speranței și rodniciei, este apreciat pentru proprietățile sale terapeutice, în special în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Folosit de romani…

Hreanul, alimentul perfect pentru imunitate, creier, inima si oase. Iata cum se consuma corect

Hreanul este o plantă cu o istorie impresionantă. Acum 3500 de ani, egiptenii îl consumau deja, iar grecii îl considerau un adevărat panaceu, valorându-l la greutatea sa…

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Ziua în care vorbele vindecă și faptele construiesc

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Astrele aduc lecții de comunicare, empatie și reconectare pentru toate zodiile. De la conflicte aplanate și relații întărite, până la oportunități profesionale…