Ingrediente necesare:
2 căni făină ( cană de 200 ml )
4 ouă
1 cană zahăr
1 cană iaurt
1 plic praf de copt
9 linguri ulei
Ingrediente necesare pentru umplutură:
1 kg mere
3 linguri ulei
3 linguri griș
1 cană zahăr sau după gust
1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm ouăle împreună cu zahărul până zahărul se dizolvă complet. Încorporăm și uleiul, iaurtul și, treptat, făina cernută și amestecată cu praful de copt.
Împărțim aluatul astfel obținut în 2 părți egale. Ungem o tavă de 25-35 cm cu unt și tapetăm cu făină. Transferăm o parte din aluat în tava pregătită și dăm la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru 10 minute aproximativ.
Între timp, călim merele ( rase ) împreună cu zahărul, după care încorporăm și grișul și scorțișoara.
Scoatem tava din cuptor, transferăm umplutura în tavă. Peste umplutură punem și a doua parte de aluat.
Dăm tava înapoi la cuptor până prăjitura se rumenește frumos deasupra și trece testul cu scobitoarea.
După ce se mai răcorește un pic, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: