Război în Ucraina. Anunţul din SUA care ar putea declanşa Al Treilea Război Mondial

Rusia a anunţat miercuri că a distrus cu tiruri de rachete de croazieră un depozit de arme livrate de ţările NATO în vestul Ucrainei.

Casa Albă ar urma să anunţe, miercuri, un nou ajutor în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari pentru Ucraina în materie de arme, inclusiv sisteme de rachete anti-navă, rachete de artilerie şi muniţie pentru obuziere, anunţă Reuters, care citează surse anonime.

Pachetul de ajutor, care apare în timp ce secretarul american al apărării Lloyd Austin se întâlneşte cu aliaţii la Bruxelles, ar putea fi împărţit în două categorii: transferul de articole de apărare în exces din stocurile americane şi alte arme care sunt finanţate de Iniţiativa de asistenţă pentru securitatea Ucrainei, un program separat autorizat de Congres.

Armamentul va include mai multe rachete pentru sistemele de lansare de rachete multiple (MLRS) care fuseseră trimise în Ucraina şi muniţie pentru obuzierele M777.

Sunt aşteptate, de asemenea, capacităţi de lansare a rachetelor anti-navă Harpoon cu baza la sol, radiouri securizate, sisteme de vedere pe timp de noapte şi instruire. Casa Albă a refuzat să comenteze.

Război în Ucraina. Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a îndemnat miercuri ţările occidentale să-şi intensifice livrările de arme către Ucraina, pentru a-i permite să se apere în faţa forţelor ruse, informează AFP.

„Ucraina se confruntă cu un moment-cheie pe câmpul de luptă. Prin urmare, trebuie să ne sporim eforturile pentru ca ea să se poată apăra”, a declarat Lloyd Austin în timpul unei reuniuni la sediul NATO a ţărilor din „grupul de contact” înfiinţat de SUA pentru a ajuta Ucraina.

Ministerul ucrainean al Apărării a exprimat marţi seară regretul că Ucraina nu a primit decât ”aproximativ 10% din armele” pe care le-a cerut partenerilor săi occidentali să i le furnizeze pentru a lupta împotriva armatei ruse pe teren, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski a îndemnat Occidentul, într-o videoconferinţă cu jurnalişti danezi, să trimită ”mai multe arme şi echipamente militare mai repede”, deoarece ”ruşii au de 10, 100 de ori mai mult”.

Rusia a anunţat miercuri că a distrus cu tiruri de rachete de croazieră un depozit de arme livrate de ţările NATO în vestul Ucrainei.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Război în Ucraina. Comunicarea rămâne ”esenţială” în relaţiile Rusiei cu Statele Unite, declară purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Comunicarea rămâne ”esenţială” în relaţiile Rusiei cu Statele Unite, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pe fondul tensiunilor legate de războiul din Ucraina, relatează Reuters.

”Comunicarea este esenţială, în viitor va trebui să continuăm comunicarea”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă telefonică, întrebat despre starea relaţiilor dintre SUA şi Rusia.

”SUA nu pleacă nicăieri, Europa nu pleacă nicăieri, aşa că, sub o anumită formă, va trebui să comunicăm cu ei”, a subliniat oficialul rus.
Peskov a mai spus că situaţia actuală face ”improbabilă” posibilitatea cele două părţi să revină la ceea ce el a numit ”spiritul de la Geneva” – o referire la un summit între Biden şi Putin în 2021, care a stârnit speranţe cu privire la detensionarea relaţiilor dintre cele două puteri.

”Este posibil să ne întoarcem la spiritul de la Geneva, când era un anumit nivel de speranţă? Cu greu. Este puţin probabil să ne amăgim cu vechile speranţe când vedem ce se întâmplă acum”, a mai spus el.

El a precizat că viitoarea comunicare între cele două ţări – cele mai mari puteri nucleare din lume – ar trebui să se bazeze pe ”respectul şi beneficiul reciproc”. ”Acesta nu este un subiect la orizont pe termen scurt”, a subliniat el. Relaţiile dintre Rusia şi Occident erau deja la unul dintre cele mai scăzute niveluri de la sfârşitul Războiului Rece, chiar înainte ca Moscova să trimită zeci de mii de trupe în Ucraina.

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce pot face smochinele uscate pentru sănătatea noastră. Probabil nu știai asta

Remediul pe bază de ulei de măsline și smochine uscate este bine cunoscut de cei care locuiesc în apropierea mării și este utilizat pentru tratarea diverselor afecțiuni,…

Un caz aparent banal a readus în discuție un vechi remediu popular, transmis din generație în generație

Totul a început cu o fetiță răcită – avea febră, nas înfundat și starea generală alterată. Părinții au administrat sirop de Panadol, dar au apelat și la…

Smochinele sunt delicioase, dar putini stiu cat de importante sunt frunzele lor pentru sanatate

Smochinele sunt cunoscute pentru gustul lor dulce și beneficiile aduse sănătății, însă frunzele acestora rămân adesea neglijate. De-a lungul secolelor, frunzele de smochin au fost folosite în…

Urechelnița, planta miraculoasă care tratează zosterul și bolile de piele! Cum se folosește corect sucul proaspăt?

Aceasta crește în mod natural în zone montane, dar poate fi întâlnită și în grădini, pe zidurile din piatră sau pe acoperișurile de cărămidă ale caselor. Denumită…

Planta care produce mir,o bijuterie de floare.Sfaturi de îngrijire,înmulțire și câteva curiozități.Lacrima Maicii Domnului

Lacrima Maicii Domnului, planta care produce mir, o bijuterie de floare. Cateva sfaturi de îngrijire, inmultire si câteva curiozitati. Denumirea de Lacrima Maicii Domnului nu este întâmplătoare….

Fructul plin de antioxidanti, care are de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaia, se gaseste si in Romania

Agrisul Indian, recunoscut ca una dintre cele mai valoroase plante în medicina tradițională, este folosit de peste 500 de ani de către indienii care apreciază proprietățile sale…