Rareș Bogdan, mesajul care bagă spaima printre parlamentari: „Eliminăm pensiile speciale în 30 de zile!”

Numărul unu pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, susţine că liberalii vor elimina pensiile speciale în primele 30 de zile de când vor ajunge la guvernare. Mai puţin pensiile speciale ale magistraţilor şi militarilor.

„Obligatoriu pentru PNL ca în primele 30 de zile de când am ajuns la putere să eliminăm pensiile speciale.

Nu poţi să ai pensie fără să ai contributivitate. 1,7 miliarde de euro ne costă pensiile speciale în fiecare an.

Când are unul pensie de 300, 450 de milioane şi este angajat şi la stat, ăştia 80% se angajează în ministere, companii naţionale şi au ieşit la pensie la 45, 46 de ani şi au şi salariu din bugetul public.

Asta e una din marile mize care trebuie rezolvate”, a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă, la Madrid, conform B1.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat duminică, la Constanţa, că s-a săturat să fie condus de repetenţi, de agramaţi, de hoţi şi ca România să fie făcută de râs în Europa de aceşti “derbedei politici”. El i-a chemat la luptă pe membrii PNL, cerându-le să lase în plan secund problemele personale şi să se implice în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

De asemenea, a declarat că ministrul Justiției, Tudorel Toader, și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, sunt niște „infractori”.

„Cei mai periculoși sunt infractorii vizibili, pe urmă infractorii cu ștaif, cum e Toader, care este mult mai periculos decât Codrin Ștefănescu. Și mai avem infractorii de tip pedigree ca Tăriceanu care a lăsat ungurilor moștenirea Gojdu, a ras cu afacerea Sterling platoul continental al Mării Negre, a luat comisioanele de pe afacerea Citroen”, conform Știripesurse.ro.

Nici deputatul PSD Eugen Nicolicea nu a scăpat de furia liberalui care l-a catalogat drept „cel mai toxic bolșevic din Parlament”.

DISTRIBUIE PE: