Raed Arafat, veste buna pentru romani

Raed Arafat, seful DSU, vine, totusi, cu o veste buna. Masurile implementate de autoritatile romane incep sa aiba efect. Astfel, cresterea exponentiala a cazurilor pare sa incetineasca.

“In acest moment putem sa spunem ca nu mai avem aceasta crestere exponentiala care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele cresteri si scaderi. Deci nu putem sa spunem ca situatia este spre bine in acest moment, dar nici nu putem sa spunem ca este in crestere asa cum era acum doua-trei saptamani. Masurile au inceput sa aiba efect”, a spus Arafat pentru Digi24.

Masurile luate de autoritati au inceput sa aiba un efect, dar abia peste 30 de zile se va vedea concret.

„Daca nu, atunci trebuie prelungite sau luate masuri suplimentare”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat, seful DSU, a fost intrebat despre posibilitatea intrarii Capitalei in carantina. Secretarul de stat a spus ca aceasta masura tine de autoritatile locale.

„Instituirea carantinei se face la propunerea DSP-urilor, daca se ajunge la anumite criterii ce trebuie intrunite. Mai multe localitati au decis sa intre in carantina prin decizia Comitetelor Judetene pentru Situatii de Urgenta, altele au ales masuri suplimentare de control, sa mai astepte impunerea starii de carantina. Nu o impunem de la centru in acest moment, ci este luata decizia pe plan local de catre DSP-uri, cu avizul INSP si cu decizia CJSU, urmand ca ordinul sa fie semnat de mine si publicat in conformitate cu prevederile legale”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

DISTRIBUIE PE: