Raed Arafat da cea mai trista veste. S-ar putea sa se impuna si alte restrictii

Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a spus, joi. (nu rata: O femeie din Vaslui, către jandarmi: „Avem doi copii cu handicap și ne-ați dat 200 de milioane amendă. Mulțumim pentru abuz”)

ca a observat ca pentru unii cetateni a inceput deja relaxarea si ca, daca se continua in acest mod, dupa doua saptamani, s-ar putea sa se impuna si alte restrictii pe fondul aparitiei unui numar exploziv de cazuri, noteaza Digi24

„Pentru unii se pare ca relaxarea deja a inceput. Si deja a inceput intr-un fel fara absolut nicio limita, adica circulatia este aproape la fel ca inainte (…). Nu stiu cum se comporta oamenii la tara, tot auzim ca acolo si mai putin se respecta regulile.

Am trecut prin niste sate in care oamenii aveau masca pe fata. Adica, unii asculta si inteleg situatia, dar sunt unii care nu inteleg. Ce spunem noi acum? Noi spunem urmatorul lucru: da, din 15 mai incercam sa incepem relaxarea, gradual, cu adaptarea”, a spus Raed Arafat, la  Antena 3.

El a mai spus ca in cazul in care in urmatoarea perioada nu se vor respecta masurile de izolare si se ajunge sa explodeze numarul noilor cazuri de coronavirus, atunci se vor putea impune noi restrictii pentru romani.

„In acest moment trebuie sa respectam regulile pe care le avem pentru ultimele doua saptamani si speram sa fie ultimele.

Nu respectam regulile, s-ar putea sa ne trezim ca nu sunt ultimele doua saptamani. S-ar putea sa impuna si alte restrictii, daca noi ne trezim cu un numar exploziv de cazuri si terapiile intensive blocate si cu batranii afectati”, a subliniat Seful DSU

Raed Arafat a subliniat ca anumite activitati nu mai pot fi reluate in modul cunoscut pana acum, ci trebuie sa se adapteze la noua situatie creata de COVID-19.

„Dar deja nu mai avem rabdare pentru inca doua saptamani sa ramanem fara anumite activitati care poate unele dintre ele ne-ar duce inapoi total.

Daca incepem socializarea inapoi, daca incepem si insistam ca vrem sa mergem la restaurante, vrem sa deschidem restaurantele, vrem sa facem asta, totul din 15 (mai n.red), clar ca s-ar putea sa scape de sub control treaba.

Nimeni nu zice ca nu se vor deschide restaurantele, dar nimeni nu zice ca se vor deschide din 15 mai.

Nimeni nu zice ca se vor redeschide cum au fost inainte, vor fi adaptari pentru fiecare lucru. Cinematografele, teatrele s-ar putea sa nu se deschida de la inceput, sa se deschida mai tarziu, cand vedem ca raspandirea este totusi sub control”, a mai spus Arafat. scrie fabricatinromania.info

Citeste si:

DISTRIBUIE PE: