RAED ARAFAT, ANUNȚ DE ULTIM MOMENT. CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ROMÂNIA, DUPĂ NUMĂRUL-RECORD DE INFECTĂRI DE IERI: „VOM AVEA PROBLEME SERIOASE”

Raed Arafat a făcut o precizare de ultim moment, după ce ieri s-au înregistrat, în România, 460 noi cazuri de infectare cu COVID-19. Șeful DSU susține că vom avea probleme serioase și că românii trebuie să respecte, în continuare, măsurile impuse de autorități.

În contextul cazurilor-record de infectare cu COVID-19 înregistrate ieri, Raed Arafat a tras un semnal de alarmă și a menționat faptul că vom avea probleme serioase din acest punct de vedere.

Deși s-a arătat destul de pesimist în privința pandemiei de coronavirus din România, șeful DSU susține că deciziile urmează să fie luate în urma unor conversații cu cei de la CCR.

„Cred că vom avea probleme serioase în gestionarea problemei mai departe, dar nu vreau să mă pronunț anterior. Vreau să vedem ce zice Curtea Constituțională exact, ce interpretări au juriștii și care sunt soluțiile”, a spus Raed Arafat, în contextul cazurilor-record de infectare cu COVID-19, înregistrate ieri.

Carantina, izolarea și spitalizarea nu pot fi instituite prin ordin de ministru

Raed Arafat a făcut precizări și cu privire la faptul că CCR a decis ca izolarea, spitalizarea și carantinarea nu pot fi instituite prin ordin de ministru.

„Dacă dăm individului dreptul de a spune: eu nu vreau să rămân în spital chiar dacă știu că sunt simptomatic și pot să transmit, dacă nu mai putem să îl controlăm într-un fel sau altul, să îi spunem că rămâne acasă”, a spus Raed Arafat, la Antena 3, despre acest aspect.

Vă reamintim că ieri au fost înregistrate nu mai puțin de 460 noi cazuri de infectare, mult mai multe chiar și decât cele

din perioada stării de urgență. Deși de la 1 iulie se anunțaseră noi măsuri de relaxare, Nelu Tătaru a subliniat faptul că acest lucru va putea fi posibil în funcție de modul în care vor evolua lucrurile, în pandemie. scrie cancan.ro

DISTRIBUIE PE: