Pulpe de pui la tigaie, cu ceapă și bere – Cele mai gustoase copănele de pui pe care le poți face acasă

Pulpe de pui pline de savoare și aromă – Pulpe de pui la tigaie, cu ceapă și bere 

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini

Ingrediente necesare:

6-7 pulpe pui

1 ceapă mare

150 ml sos soia

Boia de ardei iute, sare, piper – după gust

 

Jumătate linguriță boia de ardei dulce

Jumătate linguriță usturoi granulat

Jumătate linguriță condimente pui

Jumătate linguriță ierburi de Provence

1 lingură ulei și ulei pentru prăjit

Jumătate pahar bere

Mod de preparare:

Spălăm pulpele și le uscăm cu prosoape de hârtie. Facem câte 3-4 tăieturi transversale și superficiale pe fiecare parte a pulpelor și le punem într-un bol mare.

Adăugăm condimentele, sosul de soia, uleiul și amestecăm foarte, foarte bine. Lăsăm carnea la marinat timp de 2 ore.

Curățăm și tăiem ceapa în semiluni subțiri. Le punem într-o tigaie cu un pic de ulei încins și le prăjim până se înmoaie și se rumenește un pic. Transferăm ceapa într-un bol.

Prăjim pulpele în tigaia din care am scos ceapa, pe foc pare și sub capac. Le prăjim până se rumenesc frumos pe ambele părți. Turnăm marinada rămasă peste carnea din tigaie și răspândim în tigaie și ceapa prăjită. Adăugăm și berea, reducem focul, acoperim tigaia cu capac și gătim pulpele pentru încă 15 minute.

Servim pulpele suculente și aromate alături de o salată de legume sau de garnitura preferată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Beneficiile Remarcabile ale Frunzelor de Hrean: Ghidul Tău pentru Sănătate și Creativitate Culinară

Hreanul este cunoscut mai ales pentru rădăcina sa picantă, folosită tradițional în preparate condimentate și sosuri. Însă puțini știu că frunzele de hrean ascund un adevărat tezaur…

Cum să folosești Talpa Gâștei: Beneficii, Proprietăți, Utilizare și Contraindicații

Talpa Gâștei (Leonurus cardiaca) este una dintre cele mai apreciate plante medicinale din fitoterapia tradițională europeană, recunoscută în special pentru efectele sale calmante asupra inimii și sistemului…

Seva de Smochin – Elixirul Ascuns al Naturii: Beneficii Uimitoare și Moduri de Utilizare

Seva de smochin, acel lichid lăptos extras din tulpina și frunzele smochinului (Ficus spp.), este un remediu natural folosit de secole în medicina tradițională. Deși fructul smochinului…

Ceaiul de Piper Negru pentru Slăbit: Aliatul Picant din Călătoria Ta de Remodelare

Când vine vorba de remedii naturale pentru controlul greutății, ceaiul de piper negru este adesea trecut cu vederea în favoarea unor ingrediente mai populare. Însă acest condiment puternic și…

Armurariul și Ficatul Tău: Cel Mai Puternic Aliat Natural pentru Sănătatea Ficatului

Armurariul (Silybum marianum) nu este doar o plantă cu frunze țepoase și flori mov — este considerat unul dintre cele mai respectate remedii naturale pentru sănătatea ficatului,…

30 de Beneficii Uimitoare ale Păpădiei: Comoara Ascunsă a Naturii

Păpădia, adesea considerată o buruiană nedorită, este de fapt una dintre cele mai puternice plante vindecătoare ale naturii. De secole, diverse culturi din întreaga lume au valorificat…