Pui vopsiţi galben pentru a fi vânduţi ca pui de ţară, într-o piaţă din Galaţi

Poliţiştii locali din Galaţi au descoperit în urma unei acţiuni în Piaţa Calea Basarabiei mai multe persoane care vindeau pui coloraţi cu galben pentru a fi vânduţi ca pui de ţară.

În momentul în care poliţiştii şi-au făcut apariţia în piaţă, unul dintre comercianţii care vindea pui colorat a luat-o la fugă, abandonându-şi marfa.

Alţi doi comercianţi, care făcea acelaşi lucru, au rămas să explice poliţiştilor de ce nu aveaa documente de provenienţă, de ce vindeau puiul colorat cu vopsea galbenă şi de ce ţineau marfa într-o cutie de carton.

„Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă). Polițiștii locali, care dețineau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi.

Pentru faptele lor, cei doi comercianţi au fost amendaţi cu câte 500 de lei fiecare.

„Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre, ‘de curte’, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat Dănuț Munteanu, șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor.

DISTRIBUIE PE: