Prognoza meteo iarnă 2022-2023. Când vin ninsorile, fenomenul global care ne influențează temperaturile

Prognoza meteo pentru iarna anului 2022-2023. Ce ne așteaptă din partea vremii în această iarnă și când vin ninsorile. Prognozele meteo pentru această iarnă au fost emise de către două institute europene.

Prognoza meteo iarnă 2022-2023

Se pare că vom avea parte de o iarnă blândă, la fel ca ultimele ierni, de altfel, după cum anunță Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit. Cu privire la țara noastră, meteorologii anunță că vom avea o iarnă cu un strat mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne așteptăm la valori normale.

În ceea ce privește regimul termic, cercetătorul știițific George Gârbacea a transmis că temperaturile vor fi peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă.

Centrul European de prognoze spune că, în prima parte a iernii, șansele să ningă în România sunt extrem de slabe. Faptul că vom avea o iarnă cu puțină zăpadă va aduce inevitabil probleme pe segmentul agricultorilor. În lunile noiembrie și decembrie, temperaturile vor fi cu un grad și jumătate mai ridicate decât media valorilor perioadei, dar fluctuațiile de temperatură vor face acest lucru insesizabil pentru oameni.

În luna decembrie, temperaturile medii vor oscila între 3,8°C (38,8°F) și -2,6°C (27,3°F). Potrivit prognozei, în ianuarie vom avea patru zile de ploi și opt zile de ninsoare.

Fenomenul care schimbă iarna la nivel global
La Nina este fenomenul care schimbă iarna la nivel global. În prognoza serviciului meteorologic al Marii Britanii, aproape toată România este colorată în portocaliu, semn că va fi deficit de zăpadă. Este semn rău pentru agricultură dacă această lipsă de precipitații va fi însoțită de ger.

Fenomenul La Nina produce temperaturi neobișnuit de scăzute ale apei de la suprafața Oceanului Pacific și este considerat principalul motor meteorologic global în următoarele sezoane.

Datorită influențelor La Nina, pentru partea de nord a Europei se anunță o iarnă mai blândă și cu precipitații mai multe, în timp ce pentru iernile România influențele sunt complexe: pot veni și dinspre regiunile nordice dar și dinspre Marea Mediterană mai multe precipitații.

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce pot face smochinele uscate pentru sănătatea noastră. Probabil nu știai asta

Remediul pe bază de ulei de măsline și smochine uscate este bine cunoscut de cei care locuiesc în apropierea mării și este utilizat pentru tratarea diverselor afecțiuni,…

Un caz aparent banal a readus în discuție un vechi remediu popular, transmis din generație în generație

Totul a început cu o fetiță răcită – avea febră, nas înfundat și starea generală alterată. Părinții au administrat sirop de Panadol, dar au apelat și la…

Smochinele sunt delicioase, dar putini stiu cat de importante sunt frunzele lor pentru sanatate

Smochinele sunt cunoscute pentru gustul lor dulce și beneficiile aduse sănătății, însă frunzele acestora rămân adesea neglijate. De-a lungul secolelor, frunzele de smochin au fost folosite în…

Urechelnița, planta miraculoasă care tratează zosterul și bolile de piele! Cum se folosește corect sucul proaspăt?

Aceasta crește în mod natural în zone montane, dar poate fi întâlnită și în grădini, pe zidurile din piatră sau pe acoperișurile de cărămidă ale caselor. Denumită…

Planta care produce mir,o bijuterie de floare.Sfaturi de îngrijire,înmulțire și câteva curiozități.Lacrima Maicii Domnului

Lacrima Maicii Domnului, planta care produce mir, o bijuterie de floare. Cateva sfaturi de îngrijire, inmultire si câteva curiozitati. Denumirea de Lacrima Maicii Domnului nu este întâmplătoare….

Fructul plin de antioxidanti, care are de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaia, se gaseste si in Romania

Agrisul Indian, recunoscut ca una dintre cele mai valoroase plante în medicina tradițională, este folosit de peste 500 de ani de către indienii care apreciază proprietățile sale…