Prima transa de vaccin gripal tetravalent pentru sezonul gripal 2020-2021, a ajuns in Romania

Primele doze de vaccin gripal tetravalent pentru sezonul 2020-2021 au ajuns in tara noastra. Primele doze vor fi disponibile pentru furnizorii de servicii de sanatate din toata Romania chiar din aceasta saptamana, au transmis, marti, reprezentantii Mylan Romania.

Atfel, 400.000 de doze vor fi distribuite catre furnizorii de servicii de sanatate, respectiv Directiile de Sanatate Publica, ca parte a programului national de vaccinare.

De la Directiile de Sanatate Publica, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, potrivit calendarului Ministerului.

Vaccinarea gripala este recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ca fiind prioritara, pentru a scadea riscul excesiv de comorbiditate si mortalitate in cazul bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare, in contextul pandemiei de COVID-19.

Raed Arafat indeamna populatia sa se vaccineze. Acesta spune ca gripa sezoniera se va asocia cu COVID-19.

“Se va asocia COVID-ul cu gripa sezoniera in aceeasi perioada si o sa avem o perioada dificila pentru ca persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv in cazul gripei sezoniere si de aici sfatul pe care l-am dat si il repetam, sa se vaccineze impotriva gripei sezoniere.

Exista doze care inteleg ca au fost deja achizitionate si aduse de Ministerul Sanatatii, deci persoanele vulnerabile, persoanele in varsta sa se vaccineze impotriva gripei sezoniere, cu asta cel putin elimina un risc chiar daca nu e un risc eliminat total pentru ca inca poti sa faci gripa, dar o faci intr-o forma atenuata daca esti vaccinat. Si, bineinteles, respectarea regulilor de distantare de protectie, de igiena, care sunt regulile de baza care pot sa ne fereasca de a fi infectat cu acest virus la maxim”, a mentionat Seful DSU.

DISTRIBUIE PE: