Prăjitură simplă, gustoasă, de nerefuzat – Prăjitura “Mălai dulce” – Pentru acest desert simplu și delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 400 ml iaurt grecesc
- 200 g brânză de vaci
- 100 g unt
- 250 g mălai
- 150 g făină
- 1 plic praf de copt
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 50 g stafide
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, amestecăm făina cu praful de copt.
2. Adăugăm mălaiul iar stafidele le punem la hidratat.
3. Separăm albușurile de gălbenușuri.
4. Într-un bol, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm untul, jumătate din cantitatea de zahăr, iaurtul, malaiul amestecat cu făină, brânza de vaci, stafidele hidratate și coaja de lămâie. Amestecăm bine până la omogenizare.
5. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, pe urmă turnăm spuma obținută în compoziție.
6. Turnăm uniform aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: