Prăjitură Raffaello – Mereu fac câte 2 tăvi, doar așa apuc să gust și eu

Ingrediente necesare pentru blat:

100 g făină
6 albușuri
200 g zahăr pudră
100 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru cremă:

6 gălbenușuri
400 ml lapte
40 g praf de budincă de vanilie
100 g zahăr
250 g margarină
150 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru decor:

30 g fulgi de cocos
20 g ciocolată rasă
Mod de preparare:

Pentru blat, batem albușurile împreună cu zahărul până obținem o spumă tare pe care o amestecăm cu făina și cu fulgii de cocos. Tapetăm o tavă de 37*23 cm hârtie de copt și întindem uniform aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20 de minute.

Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu gălbenușurile, zahărul tos și laptele. Punem compoziție pe foc și amestecăm continuu până se îngroașă. Separat, mixăm margarina împreună cu zahărul pudră până obținem o spumă fină, după care o încorporăm în budinca răcită.

Întindem crema astfel obținută peste foaia rece și decorăm cu fulgi de cocos și ciocolată rasă. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore, după care o putem porționa și servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: