Prăjitura “Greta Garbo” cu brânză dulce – Prăjitură fină și delicată, tare tare aromată – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas

Ad Banner

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitura “Greta Garbo” cu brânză dulce – Prăjitură fină și delicată,

tare tare aromată – Rețetă de colecție

Ingrediente necesare pentru cele 3 foi:

450 g făină

180 g zahăr pudră

120 g unt

6 h praf de copt

1 praf de sare

180 g smântână 20%

Alte ingrediente necesare:

10 g pudră de cacao

100 g gem de caise

Ingrediente necesare pentru umplutura de brânză:

750 g brânză de vaci

160 g zahăr tos

2 ouă mari

10 g zahăr vanilat

2 linguri griș – aproximativ

Coajă rasă de lămâie

Ingrediente necesare pentru glazură:

200 g ciocolată albă

50 g ciocolată cu lapte

Un pic de ulei

Pentru această rețetă folosim o tavă de 24*36 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină.

Mod de preparare:

Pentru foi, cernem făina într-un bol. Adăugăm cubulețele de unt, zahărul pudră, praful de copt, un praf de sare, smântâna și

frământăm un aluat omogen. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină, formăm un baton li îl tăiem în

2 părți inegale: 1/ 3 și 2/ 3.

În bucata mai mare de aluat încorporăm pudra de cacao, prin frământare. De asemenea, adăugăm și 1 lingură de smântână. Împărțim

aluatul cu cacao în două părți egale. Întindem aluatul simplu la mărimea tăvii, transferăm foaia în tavă și o ungem cu un strat

de gem

Acoperim stratul e gem cu o foaie cu cacao, întinsă la mărimea tăvii. Înțepăm cu o furculiță, până jos.

Pentru umplutură, punem brânza într-un bol. Adăugăm gălbenușurile, zahărul tos și cel vanilat, coajă rasă de lămâie. Omogenizăm

foarte bine după care încorporăm treptat și albușurile bătute spumă. Încorporăm și grișul. Întindem umplutura astfel obținută

peste foaia cu cacao.

Întindem și bucata rămasă de aluat și acoperim umplutura cu el. Înțepăm cu furculița și dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la

180 de grade, timp de 35 de minute. O lăsăm să se răcească complet.

Topim bucățelele de ciocolată în cuptorul cu microunde, în reprize de câte 30 de secunde, amestecând după fiecare repriză.

Încorporăm și un pic de ulei. Procedăm la fel și cu ciocolata cu lapte.

Întindem ciocolata albă pe suprafața prăjiturii și transferăm ciocolata cu lapte într-un poș. Decorăm cu ciocolata cu lapte,

trăgând linii subțiri după care tragem un cuțit deasupra, formând modelu

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE:

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.