Prajitura delicioasa cu crema de vanilie. Un desert delicios si cremos pe care il prepari rapid la tine in bucatarie

O rețetă pe gustul tuturor si un desert care sa va bucure aceste zile reci de primavara! Se poate servi la un eveniment restrans in familie, sau chiar de sarbatori sau in orice moment ai pofta de ceva dulce foarte bun.

(Ingredientele prezentate sunt pentru cantitatea de 2.200 kg ) Ingrediente pentru blat: 290 gr făină, 4 ouă, 125 ml ulei, 200 gr zahăr, 30 gr cacao, 100 gr finetti ( nutella ), 250 ml lapte, o linguriţă bicarbonat de sodium, o linguriţă praf de copt, o linguriţă esenţă de vanilie,

un praf sare. Ingrediente pentru cremă: 500 ml lapte, 3 ouă, 70 gr amidon (sau făină), 100 gr zahăr, esenţă de vanilie, 100 gr ciocolată albă. Ingrediente pentru decor: 200 gr ciocolată neagră, 100 gr ciocolată albă, 3 linguri ulei

Mod de preparare: Prepararea blatului. Intr-un lighean adanc de plastic se cernem făina împreună cu cacaua , se adaugă praful de copt şi bicarbonatul de sodiu . Peste compozitie se adaugă zahărul , sarea , esenţa de vanilie , ouăle bătute , finetti , laptele şi uleiul.

Se mixează bine toate ingrdientele până se obţine o compoziţie omogenă , fără cocoloaşe.
Compoziţia obtinută se toarnă într-o tavă cu dimensiunea de 25x30cm, tapetată cu hârtie de copt si se dă prăjitura la copt pentru circa 35-40

de minute in cuptorul incins la 180 ˚ . După ce este copt se laăsă blatul să se răcească . Cand este perfect răcit se scoate din tavă şi se taie pe lungime în două foi egale .

Prepararea cremei. Intr-un bol se amestecă ouăle cu zahărul se adaugă in ploaie făina si se amestecă bine. Intr-o cratiţă se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce laptele a fiert se opreste focul, se pune adaugă restul de compoziţie si se amestecă în continuu cu telu pentru a nu

face cocoloaşe. Se amestecă până crema se îngroaşă şi începe să se desprindă de pe cratiţă . Se ia cratita de pe foc, se pune ciocolata albă ruptă bucăţi mici , si se amestecă până se topeşte ciocolata. Se lasă crema la răcit.

Asamblarea prăjiturii: Într-un platou drept se pune prima parte a blatului, peste care se intinde uniform crema.Peste cremă se adaugă si cealaltă parte din blat . Se toarnă deasupra ciocolata neagră ( topită la bain marie cu 2 linguri de ulei, astfel glazura va fi usor de tăiat ) şi

peste ea se adaugă ciocolata albă ( topită la bain marie cu o lingură de ulei ). Cu ajutorul unei scobitoare se trasează modele după imaginatia fiecăruia. Se tine prăjitura la rece pană la servire.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

DISTRIBUIE ARTICOLUL