Prăjitură de casă, pufoasă și gustoasă, cu gem – Se prepară din 3 ouă, 200 ml lapte, 400g făină, 200g zahăr, 90 ml ulei, gem și…
Ingrediente necesare:
3 ouă
200 ml lapte
90 ml ulei
400 g făină
200 g zahăr
1 linguriță și jumătate praf de copt
Jumătate linguriță sare
Esență de vanilie/ zahăr vanilat – opțional
Un borcan-un borcan și jumătate gem de căpșuni sau gemul preferat
Mod de preparare:
Mixăm ouăle spumă împreună cu sarea, adăugând treptat și zahărul și esența dacă folosim. Mixând continuu, încorporăm și uleiul și laptele.
Adăugăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt și mixăm până obținem o compoziție fără cocoloașe.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm jumătate din compoziție în ea. Întindem gemul și acoperim cu aluatul rămas.
Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute, după care reducem temperatura la 160 de grade și mai coacem timp de 40-45 minute.
După ce se răcorește, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.