Prăjitură de casă la tavă – Prăjitură foarte moale și foarte cremoasă – Rețetă de nota 10, pas cu pas, cu imagini

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și cremoasă, fină și delicioasă – Rețetă de nota 10, merită probată și salvată

Ingrediente necesare:

5 ouă
Zahăr vanilat

100 g zahăr

100 ml ulei

150 g făină

2 lingurițe praf de copt

3 linguri pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

1 L lapte
100 g zahăr
2 plicuri budincă de vanilie

2 linguri amidon

50 g fulgi de cocos

100 ml lapte

1 plic praf pentru frișcă

Mod de preparare:

Spargem ouăle în vasul mixerului. Adăugăm zahăr vanilat și zahărul tos și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la

culoare.

Mixând continuu încorporăm uleiul după care încorporăm și făina și praful de copt, pudra de cacao.

Ungem o tavă cu ulei și transferăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.

Pentru cremă, punem laptele într-o cratiță. Adăugăm zahărul, praful de budincă, amidonul și amestecăm. Încorporăm și fulgii de

cocos și amestecăm până crema se îngroașă.

O transferăm într-un bol, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.

Decupăm blatul așa cum se vede în imaginea de mai jos. Măcinăm bucățelele de blat.

Mixăm un pic crema pregătită și încorporăm în ea 100 ml lapte și praful de frișcă.

Întindem crema pe blat după care decorăm cu blatul măcinat și fulgi de cocos. Dăm prăjitura la frigider pentru 4-5 ore

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE:

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.