Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și cremoasă, fină și delicioasă – Rețetă de nota 10, merită probată și salvată
Ingrediente necesare:
5 ouă
Zahăr vanilat
100 g zahăr
100 ml ulei
150 g făină
2 lingurițe praf de copt
3 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
1 L lapte
100 g zahăr
2 plicuri budincă de vanilie
2 linguri amidon
50 g fulgi de cocos
100 ml lapte
1 plic praf pentru frișcă
Mod de preparare:
Spargem ouăle în vasul mixerului. Adăugăm zahăr vanilat și zahărul tos și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la
culoare.
Mixând continuu încorporăm uleiul după care încorporăm și făina și praful de copt, pudra de cacao.
Ungem o tavă cu ulei și transferăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.
Pentru cremă, punem laptele într-o cratiță. Adăugăm zahărul, praful de budincă, amidonul și amestecăm. Încorporăm și fulgii de
cocos și amestecăm până crema se îngroașă.
O transferăm într-un bol, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Decupăm blatul așa cum se vede în imaginea de mai jos. Măcinăm bucățelele de blat.
Mixăm un pic crema pregătită și încorporăm în ea 100 ml lapte și praful de frișcă.
Întindem crema pe blat după care decorăm cu blatul măcinat și fulgi de cocos. Dăm prăjitura la frigider pentru 4-5 ore
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE:Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.