Prăjitură de casă la tavă (fără coacere) – Prăjitură cremoasă și delicioasă (cu pișcoturi, cremă de gălbenușuri și frișcă)

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cremoasă și delicioasă (cu pișcoturi, cremă de gălbenușuri și frișcă) – Prăjitură de casă (fără coacere)

Ingrediente necesare:

150 g pișcoturi
30 g zahăr pudră
30 g pudră de cacao
300 ml lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:

5 gălbenușuri
200 g zahăr
50 g amidon de porumb
500 ml lapte
250 g unt moale
Ingrediente necesare pentru decor:

400 ml frișcă lichidă
Zahăr pudră după gust
50 g ciocolată neagră
Mod de preparare:

Amestecăm zahărul pudră cu pudra de cacao după care încorporăm și laptele treptat, amestecând continuu cu telul. Trecem pișcoturile prin acest amestec și le punem într-o tavă, formând un blat uniform. Pentru cremă, punem zahărul și gălbenușurile într-o oală mai mică. Adăugăm și laptele, amidonul și amestecăm foarte bine. Punem oala pe foc mediu și amestecăm continuu până crema se îngroașă. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească după care o dăm la frigider pentru 30 de minute. Ulterior, mixăm untul spumă după care încorporăm și crema, mixând continuu până la omogenizare. Întindem crema peste pișcoturile din tavă. Uniformizăm frumos și dăm tava la frigider pentru 30 de minute.

Mixăm frișca spumă tare împreună cu zahăr pudră după care o întindem peste stratul de cremă. Uniformizăm frumos și decorăm cu ciocolată rasă.

DISTRIBUIE PE: