Prăjitură cu brânză dulce și cacao – Se prepară foarte ușor și toată lumea o adoră

Prăjitură cu brânză dulce și cacao – Se prepară foarte ușor și toată lumea o adoră – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

6 ouă
12 linguri zahăr
12 linguri ulei
12 linguri făină
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță coajă de portocală
2 linguri cacao
2 pliculețe zahăr vanilat
6 linguri lapte
Ingrediente pentru umplutură:

500 g brânză de vaci
120 g zahăr
3 pliculețe zahăr vanilat
coajă de lămâie
2 ouă
100 g stafide
40 g griș
zahăr pudră
Mod de preparare:

1. Pentru blat, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sara, zahărul și mixăm până la omogenizare. Treptat, adăugăm câte un gălbenuș, uleiul, laptele, zahărul vanilat, coaja de portocale, pudra de cacao, făina și praful de copt. Amestecăm totul foarte bine.

2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 10 minute.

3. Pentru umplutură, amestecăm brânza cu stafidele. Adăugăm grișul, coaja de lămâie, gălbenușurile și amestecăm bine. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile, adăugăm zahărul, sarea și turnăm spuma obținută peste compoziția de brânză. Amestecăm totul până la omogenizare.

4. Scoatem blatul din cuptor și îl tăiem în jumătate. Pe o parte, așezăm uniform crema și acoperim cu a 2-a jumătate de blat. Coacem încă 35 de miunte.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Beneficiile Remarcabile ale Frunzelor de Hrean: Ghidul Tău pentru Sănătate și Creativitate Culinară

Hreanul este cunoscut mai ales pentru rădăcina sa picantă, folosită tradițional în preparate condimentate și sosuri. Însă puțini știu că frunzele de hrean ascund un adevărat tezaur…

Cum să folosești Talpa Gâștei: Beneficii, Proprietăți, Utilizare și Contraindicații

Talpa Gâștei (Leonurus cardiaca) este una dintre cele mai apreciate plante medicinale din fitoterapia tradițională europeană, recunoscută în special pentru efectele sale calmante asupra inimii și sistemului…

Seva de Smochin – Elixirul Ascuns al Naturii: Beneficii Uimitoare și Moduri de Utilizare

Seva de smochin, acel lichid lăptos extras din tulpina și frunzele smochinului (Ficus spp.), este un remediu natural folosit de secole în medicina tradițională. Deși fructul smochinului…

Ceaiul de Piper Negru pentru Slăbit: Aliatul Picant din Călătoria Ta de Remodelare

Când vine vorba de remedii naturale pentru controlul greutății, ceaiul de piper negru este adesea trecut cu vederea în favoarea unor ingrediente mai populare. Însă acest condiment puternic și…

Armurariul și Ficatul Tău: Cel Mai Puternic Aliat Natural pentru Sănătatea Ficatului

Armurariul (Silybum marianum) nu este doar o plantă cu frunze țepoase și flori mov — este considerat unul dintre cele mai respectate remedii naturale pentru sănătatea ficatului,…

30 de Beneficii Uimitoare ale Păpădiei: Comoara Ascunsă a Naturii

Păpădia, adesea considerată o buruiană nedorită, este de fapt una dintre cele mai puternice plante vindecătoare ale naturii. De secole, diverse culturi din întreaga lume au valorificat…