Prăjitură rapidă, aromată și delicioasă – Prăjitură cu blat de nucă și cremă de vanilie
Ingrediente necesare pentru blat:
1 ou
1 cană zahăr ( sau mai puțin, după gust )
1 cană nucă măcinată
1 cană lapte
Jumătate cană ulei
1 cană făină
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru cremă:
2 plicuri budincă de vanilie
600 ml lapte
5 linguri zahăr
150 g unt
+
Ciocolată rasă pentru decor
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml.
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm oul spumă împreună cu zahărul. Încorporăm treptat uleiul, laptele și restul ingredientelor.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 20*30 cm, transferăm compoziția în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 25 de minute.
După coacere lăsăm blatul să se răcească.
Pentru cremă, amestecăm laptele cu zahărul și cu praful de budincă. Punem pe foc și fierbem până budinca se îngroașă.
Separat, mixăm spumă untul, după care îl încorporăm treptat în budinca rece, mixând până la omogenizare.
Întindem crema astfel obținută peste blat și decorăm cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: