Prăjitura Cremeș – Prăjitură cu aluat foietaj și cremă de vanilie – Cremoasă și aromată

Cremoasă și aromată – Prăjitura Cremeș – Prăjitură cu aluat foietaj și cremă de vanilie

Ingrediente necesare:

  • 500 g aluat foietaj
  • 1 L lapte
  • 120 g praf de budincă de vanilie
  • 150 g zahăr tos
  • 6 gălbenușuri
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 6 albușuri
  • 130 g zahăr tos

Mod de preparare:

Pentru aceste cantități, folosim o tavă de 43*36 cm.

Întindem aluatul la mărimea tăvii și îl transferăm în tavă. Înțepăm aluatul din loc în loc, cu o furculiță și dăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, timp de 15 minute.

După 15 minute, scoatem tava din cuptor, lăsăm aluatul să se răcească complet după care tăiem în două. Punem o foaie într-o tavă și tăiem cealaltă foaie în pătrățele.

Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu zahărul (150g), gălbenușurile și cu un pic de lapte. Punem laptele rămas la fiert, împreună cu zahărul vanilat. Separat, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul (130g).

Când laptele fierbe, adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm continuu cu un tel. După ce crema se îngroașă, încorporăm treptat spuma de albușuri. Omogenizăm cu un tel.

Transferăm crema pe foaia din tavă, uniformizăm și acoperim cu foaia tăiată pătrățele.

Lăsăm prăjitura să se răcească bine, după care pudrăm cu zahăr pudră, porționăm și servim.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: