Prăjitură Boema de post

Prăjitură Boema de post

Această prăjitură Boema de post este o combinație decadentă de blat umed, crema de ciocolată bogată, glazură intensă și frișcă, transformând-o într-un desert opulent perfect pentru ocazii speciale în perioada postului.

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 450 g făină

  • 200 g zahăr

  • 50 g cacao

  • 150 g miez de nucă măcinat

  • 500 ml apă

  • 100 ml ulei

  • 4 linguri cu vârf gem de căpșuni

  • 1 plic praf de copt

  • 1 esență de rom

  • Praf de sare

  • Pentru sirop:
  • 200 g zahăr

  • 400 ml apă

  • 1 lingură cacao

  • 50 g margarină

  • Esență de rom

  • Pentru glazură:
  • 8 linguri zahăr pudră

  • 8 linguri ulei

  • 8 linguri apă

  • 3 linguri cacao

  • Pentru cremă:
  • 200 g ciocolată de post

  • 200 g frișcă de post

  • 200 g frișcă bătută

  • Decor:
  • 400 ml frișcă bătută

MOD DE PREPARARE

  • Amestecați toate ingredientele pentru blat și coaceți la 170 de grade Celsius timp de 40 de minute.
  • Fierbeți ingredientele pentru sirop și turnați peste prăjitura coaptă și răcită.
  • Amestecați ingredientele pentru glazură și glazurați prăjitura.
  • Topiți ciocolata cu frișca fierbinte și mixați până se omogenizează. Adăugați esența de rom și dați la rece. După răcire, mixați din nou și încorporați frișca bătută.
  • Glazurați bucățile de prăjitură, adăugați crema de ciocolată folosind un poș, decorați cu frișcă bătută tot cu ajutorul unui poș și la final pudrați cu cacao.

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce efect are uleiul de mentă asupra durerilor de cap – cum se prepară și cum se aplică

Uleiul esențial de mentă este considerat de mulți fitoterapeuți un remediu de prim-ajutor împotriva durerilor de cap, datorită efectului său analgezic, antiinflamator și relaxant. Frunzele de mentă…

Revoluție în alimentație! Nutriționistul Mihaela Bilic demontează mitul despre slănina de porc: mai sănătoasă decât credeai!

Distribuie pe Facebook Nutriționistul Mihaela Bilic dezminte unul dintre cele mai răspândite mituri privind slănina de porc, considerată pe nedrept periculoasă pentru sănătate, în special pentru persoanele…

Acesta este ingredientul cu care trebuie sa uzi orhideea pentru a o face sa infloreasca tot anul, trucul pe care trebuie sa-l afli

Orhideele, cu frumusețea lor impresionantă, sunt plante delicate care necesită o atenție specială în îngrijire. Chiar și grădinarii începători pot reuși să le crească cu succes. În…

Ceaiul care prelungește viața și menține inima sănătoasă. E bine sa-l ai in casa

Păducelul, recunoscut încă din antichitate ca un simbol al speranței și rodniciei, este apreciat pentru proprietățile sale terapeutice, în special în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Folosit de romani…

Hreanul, alimentul perfect pentru imunitate, creier, inima si oase. Iata cum se consuma corect

Hreanul este o plantă cu o istorie impresionantă. Acum 3500 de ani, egiptenii îl consumau deja, iar grecii îl considerau un adevărat panaceu, valorându-l la greutatea sa…

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Ziua în care vorbele vindecă și faptele construiesc

Horoscop Miercuri, 9 iulie 2025. Astrele aduc lecții de comunicare, empatie și reconectare pentru toate zodiile. De la conflicte aplanate și relații întărite, până la oportunități profesionale…