Prăjitura Albă ca Zăpada – Moale și aromată, absolut delicioasă – Rețetă recomandată pentru Sărbători

Ingrediente necesare pentru foi:

3 ouă mari sau 4 mici (eu am folosit 3, dar unul era cu 2 gălbenușuri)
9 linguri zahăr

9 linguri ulei
9 linguri lapte dulce
1 plic praf de copt sau amoniu stins cu puțină zeamă de lămâie
1 praf de sare

aromă de vanilie 10 ml
făină cât cuprinde, aproximativ 600g

Ingrediente cremă:

1 litru lapte
2 ouă
100g amidon sau budincă de vanilie

200 g zahăr
250 g unt 82% grăsime
100 ml zeamă de lămâie

aromă de vanilie 10 ml + 4 picături de ulei esențial de lămâie comestibil, ce poate fi înlocuit cu 10ml esență de lămâie, 10 g coajă de lămâie
Ingrediente glazură:

200g ciocolată albă

100g frișcă lichidă
100g cocos

Mod de preparare:

Pentru foi:

Mixăm ouăle cu zahărul și praful de sare până se fac spumă, adăugăm uleiul, laptele, apoi făina și praful de copt, frământăm un

aluat elastic pe care îl împărțim în 4 bucăți. Fiecare bucată o întindem cu sucitorul pe o suprafață de lucru înfăinată și o așezăm pe fundul unei tăvi tapetate cu făină, coacem la 180°C aproximativ 10 minute. Procedăm similar cu toate celelalte foi.

Pentru cremă:

Mixăm ouăle cu zahărul, adăugăm amidonul, apoi laptele și punem la fiert până se îngroașă. Luăm crema de pe foc și transferăm
într-un vas, și o lăsăm aproximativ 10 minute să se răcorească. Adăugăm apoi untul și amestecăm până se incorporează în crema, adăugăm și zeama de lămâie și aromele și amestecăm bine ca să se încorporeze bine.

Pentru glazură:

Ciocolata și frișca se topesc pe baie de aburi.

Asamblare:

Așezăm o foaie, apoi o treime de cremă, repetăm cu foaie, cremă și terminăm cu foaie. Ambalăm într-o folie prăjitura și o lăsăm la rece până a doua zi. Topim ciocolata, o punem pe prăjitura și apoi pudrăm cu cocos, lăsăm pentru o oră la frigider ca să se răcească glazura și o porționăm după preferință.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: