Povestea lor te va impresiona până la lacrimi! Copii premianți și bursieri trăiesc în mașină!

Sunt mulți oameni pentru care viața le aduce multe provocări. Acest lucru se întâmplă pentru familia Moțoc, o familie cu nouă copii, care a ajuns să locuiască într-o mașină după ce au dus o viață normală. Povestea copiilor premianți și bursieri care trăiesc în mașină nu are cum să nu te emoționeze.

Copii premianți și bursieri trăiesc în mașină!
Familia Moțoc are nouă copii premianți și au trecut, într-o zi, de la o viață normală la situația de acum, după ce au pierdut tot ce aveau. Aceștia au avut o casă, însă pentru ei, „acasă” înseamnă acum o mașină.

Cei mai mici dintre copii dorm la prietenii de familie, iar cei mai mari dorm în mașină. Tot mașina este locul în care aceștia își fac temele pentru școală și învață. Nu le este ușor, dar gândul că se au unii pe alții îi mai alină.

Alexandra este mama celor nouă copii, care locuiesc într-o mașină parcată la marginea unui câmp înghețat. Această mașină a devenit casa lor de trei ani. Cele nouă suflete, vesele, calde, cu un chip pe care nu ai reuși să le citești drama în care se află, își duc soarta acolo. Tot acolo mănâncă și se joacă. În ciuda situației dificile, copiii sunt conștiincioși și nu își neglijează școala.

Până acum trei ani, viața lor era normală, liniștită, de familie. Nimic nu părea să le strice fericirea. La începutul pandemiei, soțul Alexandrei, tatăl copiilor, de profesie compozitor, a rămas fără un loc de muncă. Aceștia au rămas cu rata casei în urmă, banca dându-i în judecată în acest context. Familia Moțoc, în urma unui proces, a pierdut casa. De atunci, calvarul a început.

Familia Moțoc a ajuns în stradă și a fost nevoită să își găsească o locuință cu chirie. Din toamnă, lucrurile au revenit la normal. Căutările au continuat, însă fără noroc, soarta ducând-o în situația de a locui în mașină.

Copiii dorm cu păturile și gecile pe ei
Mama copiilor este extrem de afectată situația în care se află acum, alături de copiii săi. Îi este greu la gândul că trebuie să își hrănească sufletele în mașină, dar și să încălzească mașina, pornind motorul. Copiii dorm cu geci și pături pe ei.

Una dintre fetițele familiei a spus că și-ar dori ca mama lor să fie fericită și să aibă o casă.

Singura care le-a rămas alături este o prietenă, la care cei mici mai rămân din când în când.

Alexandra spune că în perioada în care lucrurile mergeau bine, toată lumea era în preajma lor. După ce au fost evacuați, însă, situația nu a stat tocmai bine.

,,Când eram la bine, toată lumea era lângă noi”, spune cu amar în glas Alexandra, mama copiilor.

Atunci când sunau pentru ajutor, toți prietenii au spus că nu au, că au probleme la rândul lor. Alături le-au fost, de fapt, străinii.

Copiii premianți și bursieri, care trăiesc în mașină, nu au renunțat la educație, în ciuda situației grele în care se află. Aceștia sunt bursieri, nefiind descurajați de faptul că își fac temele chiar pe bordul mașinii.

DISTRIBUIE PE: